Live

Studiu: Cercetătorii germani au stabilit cât timp rezistă virusul SARS-CoV-2 în corpul pacienților decedați

Data actualizării: Data publicării:
Reprezentare grafică a coronavirusului SARS CoV-2. Foto: Getty Images

Virusul SARS-CoV-2 rezistă până la cinci zile în corpul pacienților decedați, au descoperit cercetătorii germani de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf, după ce au efectuat mai multe autopsii. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Annals of Internal Medicine, potrivit site-ului Science et Avenir.

Prezența virusului în corpul pacienților decedați a mai fost demonstrată, însă acest studiu este cel mai detaliat de până acum, chiar dacă are la bază doar 12 autopsii. 

Vârsta medie a decedaților este de 73 de ani, iar medicii legiști de la Centrul Medical Universitar Hamburg-Eppendorf, Germania, au folosit un scaner performant pentru analiza țaesuturilor, dar și teste PCR pentru detectarea prezenței virusului.

Pe lângă identificarea cauzei morții - cheaguri de sânge în plămâni, care au dus la embolism pulmonar - medicii au găsit RNA de SARS-CoV-2 în plămânii tuturor pacienților.

De asemenea, virusul a fost identificat și în alte organe: faringe, inimă, ficat, rinichi. La unu din patru pacienți, a fost detectat RNA viral în creier și în vene din picior.

Studiul nu a putut determina însă dacă virusul găsit este infecțios.

Editor: B.P. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Un studiu amplu trage concluzia că nu din laborator a provenit COVID-19, ci chiar din piața din Wuhan

Relaxare. 55% dintre români nu mai văd infectarea cu COVID-19 drept o amenințare, arată un studiu

Au fost descoperite mutaţii care ajută SARS-CoV-2 să infecteze creierul

Partenerii noștri