Străinii, speriați de infecțiile din România. „De 40 de ani la noi nu mai există microbul ăsta!”
Bacteriile din spitale au devenit un pericol atât de mare şi pentru că în spitale nu sunt respectate reguli elementare. Cel mai grav este că personalul medical nu face minimum necesar, respectiv nici măcar nu se spală pe mâini.
Oamenii dimineții. „Îngerul copiilor”: povestea medicului Cătălin Cîrstoveanu
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
Un alt motiv este dezinfecția defectuoasă din spitale. Nu de puține ori lipsesc dezinfectanții sau sunt îndoiţi cu apă.
Spitalele din România sunt şi foarte vechi, iar din această cauză nu poate fi delimitat spaţiul în care stă pacientul, culoarul vizitatorilor, astfel că riscul de transmitere a bacteriilor este mare. Lucru care nu se întâmplă în spitalele din străinătate.
Medicul Cătălin Cârstoveanu a dat un exemplu despre cum sunt protejaţi de bacterii pacienții din spitalele din Germania.
„Am dus în Germania un copilaș care avea o bacterie foarte gravă. Toată lumea era îmbrăcată ca la NASA. Când am plecat cu el, am plecat pe fereastră! Nu am trecut cu el prin secție, pe fereastră m-au dat afară. Mi-au zis: Cătăline, de 40 de ani în nordul Germaniei nu mai există microbul ăsta! Înțelegeți? Înseamnă politici în cea mai bogată țară a UE, politici foarte serioase și respectate, care se fac cu mulți bani. Este vorba de exagerare din partea noastră, să nu uităm, medicina veterinară, medicina de familie, horticultura, policlinile, când ajunge în reanimare deja sunt consumate multe opțiuni pentru pacient. Ghidurile pentru noi sunt aproape de nefolosit, pentru că abuzăm și trebuie să recunoaștem: cineva a propus microbiologi în spitale, infecționiști în spitale, nu trebuie doar o numărare a infecțiilor, și asta este foarte important, să le număr și să le anunț transparent și noi vom face asta, vom lansa un site al secției, educațional, în care suntem transparenți, nu înseamnă doar numărare, înseamnă politici foarte serioase, pe aici nu se trece, și asta este foarte complicat”, a spus Cătălin Cîrstoveanu, medic, șef secție Terapie Intensivă la Spitalul „Marie Curie” din București.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News