Spitalul făcut din donaţii are deja fundaţia gata
Primul spital din România pentru copiii bolnavi de cancer prinde contur. Construit doar din donaţiile celor cărora le pasă, clinica are deja fundaţia gata. Însă cele opt milioane şi jumătate de euro, adunate până acum, ajung doar pentru construirea a jumătate din spital.
Marcel Ciolacu nu ar mai dori să fie premier. Președintele PSD și Sorin Grindeanu se luptă pentru șefia Camerei Deputaților (surse)
Negocieri în coaliție: PSD ar urma să dea premierul, împărțirea ministerelor rămâne neclară. Ce spun partidele despre cererile USR
Noi detalii în cazul băiatului mort la Spitalul din Târgu Jiu: Medicul de gardă nu a completat foile de observație
Iohannis: Nici CSAT, nici un serviciu nu poate să înceapă să spioneze proprii politicieni
Iohannis spune că alegerile prezidențiale ar trebui organizate „destul de repede”
Condițiile în care Klaus Iohannis ar demisiona din funcție. Ce a răspuns președintele
Zile de doliu la Timișoara în amintirea eroilor căzuți în Revoluția din 1989. Mărturiile revoluționarilor
USR pune opt condiții ca să intre la guvernare. Reacția PSD-PNL-UDMR la cererile anunțate de Elena Lasconi
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Suprafaţa Spitalului este 12.000 de mp. Fundaţia a fost turnată în aproape un an, iar până în 2020 vor fi ridicate toate cele 6 etaje. Capacitatea spitalului va fi de 200 de paturi.
Noua clinică va avea aparate de radioterapie, RMN şi computer tomograf la parter. Secţiile de Oncologie şi chirurgie sunt construite la etaj, unde vor fi 8 săli de operaţii dar şi locuri de joacă, bibliotecă şi cinema. Campania de strângere de fonduri a început acum doi ani şi a reuşit să adune 8 milioane şi jumătate de euro.
Carmen Uscatu, Dăruieşte Viaţa: Avem peste 1.500 de companii care s-au implicat până acum în susţinerea acestui spital şi peste 200.000 de oameni care au donat. Sperăm să facem un spital al viitorului.
Unul dintre cei care ajută proiectul primului spital de oncologie pentru copii este avocatul Tudor Georgescu. Ştie cum este să fii pacient în România pentru că de opt ani suferă de leucemie.
Tudor Georgescu, avocat: Din cauza condiţiilor din spitalele din România a trebuit pur şi simplu să fug în Italia să mă tratez. Mă implic oferindu-le consultanţă juridică.
Clinica ridicată cu ajutorul donaţiilor de cei cărora le pasă de copii este lipită de Spitalul Marie Curie, care are şi secţie de oncologie pediatrică, însă...
Gabriela Mavrodin, asistent şef secţia de Oncologie: Spaţiul este mic, este un spital construit în urmă cu 34 de ani şi nu era destinat bolnavilor oncologici.
Din cauza lipsei de spaţiu, mulţi dintre copiii măcinaţi de cancer sunt trataţi în spitale pentru adulţi unde nu există aparatură specială pentru micii pacienţi. Şi nici condiţii sterile.
Grupurile sanitare sunt puţine. Copiii şi adulţii se amestecă în ele.
Amalia Alexandru, mama unui pacient: Dimineaţa se stă la coadă, îţi ţii rând la baie, uneori nu mai găseşti nici apă caldă.
Nici unde există secţii de oncologie pediatrică lucrurile nu stau bine. Statul nu are clinică de radioterapie pentru cei mici. Ei pot fi trataţi doar la clinici particulare.
Cei care vor să contribuie la construirea spitalului pentru copii pot trimite SMS la numărul 8844 ca să doneze 4 euro.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News