Spital nou, dar la marginea Bucureștiului. Primar: Am vorbit să ne facă o staţie de metrou
Bucureştenii vor avea un nou spital de urgenţă... peste cinci ani. Planurile sună bine: 130.000 de metri pătraţi în care se vor muta trei spitale importante. Clădirile vor fi ridicate însă la marginea Capitalei, spre Târgovişte, iar bucureştenii se tem că vor ajunge greu acolo, din cauza aglomeraţiei şi a lipsei mijloacelor de transport. Autorităţile îi liniştesc: pe acolo va trece metroul cândva.
Secția specială pune Poliția Capitalei să renumere voturile de la alegerile locale organizate în Sectorul 1
Fostul primar Daniel Tudorache a fost pus sub control judiciar. Cauțiune de 1 milion de euro
Fostul primar Daniel Florea, la DNA. Ce a spus înainte să fie audiat de procurori
Reprezentantul PPUSL în BES 1 îl contrazice pe Tudorache: Nu au existat fraude la alegeri
Marcel Ciolacu nu ar mai dori să fie premier. Președintele PSD și Sorin Grindeanu se luptă pentru șefia Camerei Deputaților (surse)
Negocieri în coaliție: PSD ar urma să dea premierul, împărțirea ministerelor rămâne neclară. Ce spun partidele despre cererile USR
Noi detalii în cazul băiatului mort la Spitalul din Târgu Jiu: Medicul de gardă nu a completat foile de observație
Iohannis: Nici CSAT, nici un serviciu nu poate să înceapă să spioneze proprii politicieni
Iohannis spune că alegerile prezidențiale ar trebui organizate „destul de repede”
Noul spital de urgenţă va avea spaţii de cazare pentru medici, o bază de ambulanţe şi heliport. Lucrările vor începe primăvara viitoare pe un teren aflat pe şoseaua Bucureşti-Târgovişte, spre Mogoşoaia.
Spitalul va avea 1015 paturi și 37 de săli pentru operații. Investiția este de aproximativ 300 de milioane de euro și va fi gata în octombrie 2023.
Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsuri şi Secţia de Pediatrie de la Institutului Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului vor fi mutate la marginea Bucureştiului în noile clădiri.
Traficul infernal din Capitală îi sperie însă pe bucureşteni când se gândesc la amplasarea noului spital. Acum, dacă ar apărea o urgenţă medicală în zona Piaţa Victoriei, de exemplu, pacientul ar ajunge la Floreasca în 10-13 minute. Timpul s-ar tripla, însă, până la viitoarea destinaţie de la marginea metropolei.
- Este destul de departe, o jumătate de oră tot vom facem în caz de urgenţă.
- Ţinand cont că nu avem maşină, nu ştiu cât s-ar putea face, ar trebui în centrul Capitalei să fie spital
Autorităţile sunt însă optimiste.
„Suntem aproape de centură, sperăm ca în cinci ani centura să fie cu patru benzi peste tot. Este o staţie de metrou la circa 400 de metri, am vorbit cu ei să ne facă o staţie, când vor continua cu Mogoşoaia”, spune Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1.
- Nu asta este problema sistemul medical din România, că se mută spitalul, ci cum arată spitalul.
La fel cred şi doctorii. Aşteaptă aparatură medicală performantă pentru că, oricum, spun ei, cazurile grave ajung la camera de urgenţă cu ambulanţa.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News