Live

Un spital din Gorj, aproape de a fi executat silit după ce o adolescentă a murit

Data actualizării: Data publicării:

Spital executat silit, după ce o pacientă a murit în circumstanţe dramatice. Se întâmplă în Gorj, unde cea mai mare unitate medicală riscă să rămână fără bani de medicamente şi să-şi restrângă activitatea, din culpa medicilor. Unitatea medicală a fost obligată de instanţă să plătească 420 de mii de euro, familiei unei paciente care a murit acolo după ce i s-a administrat un antibiotic, fără să se verifice dacă era alergică.

„E cumplit. E îngrozitor ce va fi”, afirmă Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Managerul spitalului judeţean din Târgu Jiu nu ştie cum o va scoate la capăt. Daunele de 420 de mii de euro au fost stabilite încă de anul trecut, printr-o decizie definitivă şi executorie.

Dacă nu apelăm la alte decizii în instanţă, ca să amânăm eram puşi în imposibilitatea să mai avem bani de funcţionare”, spune Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Banii, care ar putea acoperi medicamentele pentru toţi bolnavii, mai bine de două săptămâni, trebuie plătiţi familiei unei tinere care s-a stins în spital. Jumătate din această sumă ar urma s-o achite medicul condamnat pentru ucidere din culpă. Cum acesta nu are niciun leu în conturi, executorul s-a îndreptat împotriva spitalului.

Contestaţia la executare nu s-a judecat încă. Avem termen pe 21 februarie 2019. Deznodământul este inevitabil. Se va merge pe formă de executare silită”, spune Daniela Manea, jurist.

Afectaţi vor fi atât pacienţii, cât şi doctorii, care sunt îngroziţi şi se gândesc la ce e mai rău.

Nu vom mai avea necesarul pentru achiziţionarea de medicamente, materiale sanitare. Este o situaţie fără precedent”, spune Costinel Popescu, directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu .

10 milioane de lei încasează, lunar, spitalul de la Casa de Asigurări de Sănătate.

„Dacă nu o să se rezolve în timp util, probabil că banii o să fie luaţi de către executor şi plătiţi către beneficiarii care au câştigat în instanţă”, afirmă Daniel Şurlea, preşedintele CAS Gorj .

Şapte ani a durat procesul. Judecătorii l-au găsit vinovat de moartea pacientei pe doctorul care s-a ocupat de caz şi l-au condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Anchetatorii spun că acesta nu ar fi verificat dacă tânăra era alergică la antibiotic. În plus, ar fi modificat fişa de internare ca să-şi acopere greşeala.

Când a ajuns la spitalul din Târgu Jiu, adolescenta, în vârstă de 17 ani, a fost diagnosticată cu amigdalită. A intrat în şoc anafilactic şi a murit după ce i-a fost administrată a patra doză de antibiotic

Ca să spui tu, justiţie, că a murit din cauza injecţiei, că a făcut şoc anafilactic în condiţiile când ea era la a patra injecţie. Mi se pare o gravă eroare”, spune Gheorghe Stanciu, purtătorul de cuvânt al Colegiului Medicilor Gorj.

Bugetul spitalului din Târgu Jiu este de circa 170 de milioane de lei pe an.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noi informații în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu. Discuțiile chirurgilor privind operarea de urgență a copiilor

Primăria Sectorului 1 a fost executată silit. Sechestru pus pe 19 mașini, inclusiv cea folosită de Clotilde Armand

Incendiu violent în sediul ANAF din Filiași. Aproape toate documentele din arhivă s-au făcut scrum. „Va fi mult de muncă”

Un tânăr din Vaslui a semnat un document, dar acum are 1,5 milioane lei datorie la stat și este executat silit

Partenerii noștri