Live

Purtătorul de cuvânt al CNAS dă vina pe jurnalistul care îi punea întrebări: Din cauza speculaţiei lui am reacţionat aşa

Data actualizării: Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici, a explicat printr-un mesaj pe pagina Facebook declaraţia despre oamenii care "mor oricum, şi cu sistem, şi fără sistem".

El susţine că a dat zeci de interviuri şi că "se întâmplă să şi oboseşti". El adaugă că a reacţionat "total nepotrivit și lipsit de empatie" pentru că i s-a părut revoltătoare "speculaţia" jurnalistului care îl intervieva.

Am greșit. Mi s-a părut atât de revoltătoare speculația jurnalistului că din cauza blocajului temporar al platformei online ar putea muri oameni, încât am reacționat într-un mod total nepotrivit și lipsit de empatie. Pentru cine are răbdarea să asculte declarația mea va înțelege mai bine.

În ultimele 17 zile, am explicat situația de multe de ori și am dat zeci de interviuri. Se poate întâmpla să obosești și să greșești. Îmi pare rău.

Dincolo de asta, avem o mare responsabilitate față de sănătatea oamenilor și modul greșit în care m-am exprimat și s-a interpretat nu trebuie să afecteze informația că blocajul platformei online NU impactează sănătatea oamenilor. Toți pacienții SUNT ȘI POT FI îngrijiți, chiar și cu sistemul informatic TEMPORAR offline”, a transmis Daniel Osmanovici pe pagina de Facebook.

Într-o intervenţie la RFI, purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici a declarat că medicii pot înregistra în offline toate operațiunile medicale, urmând ca după repornirea sistemului aceste operațiuni să fie înregistrate oficial. Întrebat în legătură cu situaţia în care, în această perioadă de blocaj, ar muri oameni din cauza lipsei serviciilor medicale, purtătorul de cuvânt al CNAS declară, scuzându-se dacă este cumva cinic, că ”oamenii mor oricum, și cu, și fără sistem”.

„Acum dacă a picat sistemul se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ în România?”, a spus Daniel Osmanovici.

Pacienții reclamă că ”numai bolnavii în stare gravă mai beneficiază de serviciile medicilor de familie, care oricum riscă să plătească din buzunar operațiunile pe care le fac fără a le putea valida în sistem”. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care conform ministrului Sănătății este responsabilă de funcționarea sistemului, se scuză și spune că face toate eforturile pentru a reporni sistemul. ”Mâine, 18 iulie, va fi o primă tentativă de restartare a programului”, a mai declarat la RFI ROMÂNIA purtătorul de cuvânt al CNAS, Daniel Osmanovici.

„Este o declaraţie absolut nefericită, absolut neinspirată, nimeni nu ar trebui să o facă. Tot ce furnizăm, Casa de Asigurări, Ministerul Sănătăţii, trebuie să fie de o anumită calitate. Cea mai potrivită abordare ar fi fost adresarea de scuze pacienţilor şi utilizatorilor sistemului.

Sunt probleme tehnice, dar pot fi explicate, oamenii, dacă le explici, înţeleg”, a spus Sorina Pintea la Digi24.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce vaccinuri sunt compensate şi care sunt condițiile pentru a beneficia de ele. Anunțul CNAS

Șefa CNAS sugerează nevoia unei campanii de informare în privința vaccinării. „Dacă l-am informat i-am luat dreptul de a zice nu știu”

CNAS: Crește plafonul pensiei până la care se acordă medicamente compensate cu 90%. Care este noua sumă și câți beneficiază

CNAS recunoaște că nu are suficienți bani până la sfârșitul anului

Partenerii noștri