Live

(P) Scorțișoara de Ceylon – multiple beneficii pentru organism

Data actualizării: Data publicării:

Până în prezent au fost descoperite peste 250 de tipuri de scorțișoară. Un număr impresionant am putea spune, însă dintre acestea doar două ne sunt cunoscute: cea de Ceylon și cea de Cassia. Prezente atât în magazinele fizice, cât și în cele online, aceste condimente reușesc nu de puține ori să ne răsfețe papilele gustative în diverse preparate.

Dar sunt oare ambele tipuri la fel de sănătoase și delicioase? Ce beneficii oferă organismului? Cât de multă scorțișoară putem consuma? La aceste întrebări vom încerca să răspundem succint în cele ce urmează.

Scorțișoara de Ceylon vs scorțișoara de Cassia – un singur învingător

Se subînțelege încă din titlul acestui articol cine este învingătorul – tipul de scorțișoară de Ceylon. Acum rămâne să aducem și argumentele necesare validării locului. Ambele tipuri de scorțișoară au fost îndelung analizate de către specialiști, în urma cercetărilor rezultând faptul că scorțișoara de Ceylon (Cinnamomum Verum), de origine din Sri Lanka, este cea care aduce cele mai multe beneficii organismului.

Unul dintre cele mai recente studii a demonstrat faptul că scorțișoara de Ceylon este utilă în tratamentul diabetului zaharat de tip 2 – s-a dovedit de un real ajutor în reducerea absorbției postprandiale a glucozei, în stimularea metabolismului glucozei și în ceea ce privește sinteza glicogenului. Mai exact, aceasta permite un control mai bun al glicemiei și reduce rezistența la insulină, fiind utilă în anumite complicații asociate diabetului. Desigur, și scorțișoara de Cassia poate fi o opțiune, fiind, de asemenea, de ajutor în controlul glicemiei. Însă, dat fiind faptul că are în compoziție cantități mari de cumarină, poate fi toxică pentru ficat dacă este consumată pe termen lung sau în cantități mari.

În ceea ce privește gustul, unele persoane afirmă că acest din urmă tip de scorțișoară are o aromă mai intensă, fiind astfel necesară o cantitate mai mică în preparate. Dar să fie oare mai intensă decât cea a rivalei sale, scorțișoara de Ceylon? Credem că răspunsul este unul subiectiv, astfel că te provocăm să-l descoperi singur.

Revenind la beneficii, nu putem doar să stabilim învingătorul, să spunem puțin despre el și apoi să ne oprim. Pe lângă utilitatea dovedită în lupta cu diabetul, scorțișoara de Ceylon este considerată și un remediu pentru obezitate și pentru intoleranța la glucoză. De asemenea, s-a dovedit eficientă și în cazul persoanelor care suferă de dislipidemie, afecțiune care se declanșează atunci când nivelul lipidelor din sânge este prea mic sau prea mare, menținând optime valorile parametrilor lipidici.

Scorțișoara de Ceylon – disponibilă la un preț corect pe republicabio.ro

În cazul în care ai decis că vrei să achiziționezi scorțișoară de Ceylon, recomandăm republicabio.ro.
Republica BIO este un brand românesc care și-a câștigat un bun nume pe piață datorită seriozității și profesionalismului de care dă dovadă, fiecare produs din portofoliu trecând cu brio testele de calitate înainte de a apărea în fața cumpărătorilor.

Scorțișoara de Ceylon este disponibilă la Republica BIO sub formă de pudră, are origine non-China și este fără pesticide, fără aditivi și fără organisme modificate genetic. Produsul respectă standardele riguroase de Agricultură Ecologică ale Uniunii Europene și poate fi introdus cu încredere în alimentația oricărei categorii de persoane, inclusiv în cea a copiilor. Descoperă și tu produsele Republica BIO!

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România în Schengen. Ce înseamnă spațiul de liberă circulație și ce avantaje aduce

Franța cheltuie milioane de euro pe beneficii pentru foștii premieri și președinți, bani separați de pensii și protecție

ÎCCJ: Magistrații își vor putea deconta ochelarii de vedere sau lentilele de contact

Companiile acordă angajaților beneficii echivalente cu un al 13-lea salariu, prin intermediul abonamentelor medicale

Partenerii noștri