Live

Tinerețe fără bătrânețe. Om modern, boli moderne

Data actualizării: Data publicării:

Creşterea temperaturii medii, suprapopularea oraşelor, dezvoltarea motoarelor cu ardere internă, modernizarea materialelor de construcţii şi izolarea tot mai bună a caselor. Sunt câteva dintre schimbările din ultimul secol care ne influenţează sănătatea fără să bănuim.

Dr. Monica Schifirneţ - medic primar alergologie: Din ce în ce mai multe persoane sunt alergice la factori din aer care cândva nu dădeau alergie, fie acarienii, fie mucegaiurile, fie polenurile.

Şi locuinţele s-au modernizat: casele de astăzi nu mai seamănă cu cele de acum 100 de ani şi nu este neapărat un lucru bun, spun medicii.

Dr. Veronica Şurlea - medic primar pneumologie: Poluarea indoor, iar aici vorbim despre materiale de construcție, de odorizantele de cameră, substanțele de dezinfecție, curățenie...

Cel mai mult s-a schimbat însă felul în care ne hrănim. 

Dr. Monica Schifirneţ - medic primar alergologie: Multe alimente sunt modificate, stilul de alimentaţie al nostru s-a modificat, ca urmare şi adaptarea noastră digestivă.

Abundenţa alimentară a dus nu doar la înmulţirea unor boli, ci și la apariţia unor noi afecţiuni. Sindromul metabolic afectează sute de mii de oameni în întreaga lume!

O altă problemă a omului modern: durerea de spate. 8 din 10 persoane se confruntă cu asta în zilele noastre. Care sunt cauzele mai puțin cunoscute ale problemelor de coloană, dar și cum este recomandat să stăm pe scaun, la birou, aflăm duminică, de la ora 10:30, la emisiunea „Tinerețe fără bătrânețe”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un petrolier rusesc s-a rupt în două în timpul unei furtuni în Marea Neagră. „A avut loc o deversare de produse petroliere”

Încălzirea cu lemne ar putea fi mai rea decât se credea pentru aerul din zonele rurale, potrivit unui studiu

„Savantul nebun” care a construit paradisul șoarecilor. De ce dezastrul unui experiment cu rozătoare ar putea prevesti soarta omenirii

Cum arată viața în cel mai poluat oraș din lume: „Parcă ar fi chili în ochii mei”

Partenerii noștri