O tânără cu nanism, de 24 kg și 1,2 m înălțime, a devenit mamă. Acum cere ajutor pentru analizele fetiței: „Vreau să las ceva în urmă”
Caz rar la Spitalul Universitar din Capitală. O pacientă care suferă de nanism a adus pe lume un copil de 1,8 kg. Mama are 24 de kg și 1,2 metri înălțime. Tânăra are şi o boală genetică, iar acum medicii se tem să nu fie transmisă afecțiunea fetiţei. Pentru a depista acest lucru e nevoie de analize, care nu se fac în România şi care costă 3.500 de euro.
Morga Spitalului Universitar e plină. Angajaţii spun că n–au văzut niciodată atâția morți
Coadă uriașă de ambulanțe la Spitalul Universitar, deja arhiplin
Încă doi români au fost identificați printre decedații din Spania, în urma inundațiilor catastrofale
Replici istorice din dezbaterile electorale pentru alegerile prezidențiale
Primarul lăutar din Mehedinți care își rotunjește veniturile din cântări la nunți și botezuri
Spaniolii își învelesc mașinile cu folie de plastic și le ancorează de stâlpi
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Arhiepiscopul Teodosie poate fi judecat pentru cumpărare de influență
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Monica Cârstoiu- șef Clinica de Ginecologie SUUB: Este vorba de o boală genetică extrem de complexă, în cariera mea nu am întâlnit un astfel de caz. Astfel de organisme infantile nu reușesc să ducă o sarcină la termen, riscul de avort fiind maxim.
Încă de la început, medicii i-au spus că sunt şanse foarte mici să ducă sarcina la capăt, dar Ramona şi-a dorit din tot sufletul un copil şi a reuşit să-l aducă pe lume. În ultima lună s-a simțit extrem de rău şi a plecat la spital pentru că abia mai respira. A fost transferată de la Spitalul din Piteşti, acolo unde a ajuns prima dată, la Spitalul Universitar din Capitală.
Ramona - mamă: Vreau să las ceva în urmă, pentru când eu nu o să mai fiu sau, Doamne ferește, pățesc ceva, să las ceva în urmă, să-și amintească familia mea, să-și amintească de mine.
Medicii de la Spitalul Universitar i-au făcut câteva teste genetice fetiţei, dar mai este nevoie şi de altele care trebuie trimise în Germania. Dacă medicii ştiu că boala s-a transferat şi la fetiţă, prin medicaţie corespunzătoare şi la timp poate avea o viaţă normală.
Monica Cârstoiu - șef Clinica Ginecologie SUUB: Are o șansă să fie un adult normal, dar numai știind ce gene moşteneşte. Pentru a putea înțelege ce se întâmplă asupra fetiței, e nevoie de teste complexe, astfel încât, dacă va moșteni forma cea mai severă a mamei, încă de când e copil, în creștere, să se poată lua măsurile de prevenție.
Ramona - mamă: Vreau să fiu ajutată să pot face testul ăsta, ca ea să nu pățească nimic. Am zis Doamne Iisuse dacă tu mi l-ai dăruit și mi l-ai dăruit cu un scop, o să merg, chiar dacă o să mor, nu o să renunț la ea.
Analizele fetiţei costă 3.500 de euro, bani pe care Ramona nu îi are.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News