O tânără cu nanism, de 24 kg și 1,2 m înălțime, a devenit mamă. Acum cere ajutor pentru analizele fetiței: „Vreau să las ceva în urmă”
Caz rar la Spitalul Universitar din Capitală. O pacientă care suferă de nanism a adus pe lume un copil de 1,8 kg. Mama are 24 de kg și 1,2 metri înălțime. Tânăra are şi o boală genetică, iar acum medicii se tem să nu fie transmisă afecțiunea fetiţei. Pentru a depista acest lucru e nevoie de analize, care nu se fac în România şi care costă 3.500 de euro.
Morga Spitalului Universitar e plină. Angajaţii spun că n–au văzut niciodată atâția morți
Coadă uriașă de ambulanțe la Spitalul Universitar, deja arhiplin
Concertele anului 2025: Justin Timberlake vine prima dată în România, Andre Rieu revine la Cluj
Culisele aderării României la spațiul Schengen. Predoiu: A contat schimbarea fundamentală a abordării noastre
Ministrul Predoiu vrea să schimbe „rapid” vârsta de pensionare a polițiștilor: „Este o lege proastă, o invitație la pensie”
Cum s-a văzut aurora boreală pe cerul României în prima zi a anului 2025
FBI analizează legătura între explozia din Nevada și atacul din New Orleans. Ce le-a atras atenția anchetatorilor
Un marocan a intrat cu maşina în vitrina unei benzinării din Timișoara, după ce a încurcat frâna cu acceleraţia
Câți kilometri de autostradă și drum expres au fost inaugurați în 2024 și ce promit autoritățile pentru acest an
Monica Cârstoiu- șef Clinica de Ginecologie SUUB: Este vorba de o boală genetică extrem de complexă, în cariera mea nu am întâlnit un astfel de caz. Astfel de organisme infantile nu reușesc să ducă o sarcină la termen, riscul de avort fiind maxim.
Încă de la început, medicii i-au spus că sunt şanse foarte mici să ducă sarcina la capăt, dar Ramona şi-a dorit din tot sufletul un copil şi a reuşit să-l aducă pe lume. În ultima lună s-a simțit extrem de rău şi a plecat la spital pentru că abia mai respira. A fost transferată de la Spitalul din Piteşti, acolo unde a ajuns prima dată, la Spitalul Universitar din Capitală.
Ramona - mamă: Vreau să las ceva în urmă, pentru când eu nu o să mai fiu sau, Doamne ferește, pățesc ceva, să las ceva în urmă, să-și amintească familia mea, să-și amintească de mine.
Medicii de la Spitalul Universitar i-au făcut câteva teste genetice fetiţei, dar mai este nevoie şi de altele care trebuie trimise în Germania. Dacă medicii ştiu că boala s-a transferat şi la fetiţă, prin medicaţie corespunzătoare şi la timp poate avea o viaţă normală.
Monica Cârstoiu - șef Clinica Ginecologie SUUB: Are o șansă să fie un adult normal, dar numai știind ce gene moşteneşte. Pentru a putea înțelege ce se întâmplă asupra fetiței, e nevoie de teste complexe, astfel încât, dacă va moșteni forma cea mai severă a mamei, încă de când e copil, în creștere, să se poată lua măsurile de prevenție.
Ramona - mamă: Vreau să fiu ajutată să pot face testul ăsta, ca ea să nu pățească nimic. Am zis Doamne Iisuse dacă tu mi l-ai dăruit și mi l-ai dăruit cu un scop, o să merg, chiar dacă o să mor, nu o să renunț la ea.
Analizele fetiţei costă 3.500 de euro, bani pe care Ramona nu îi are.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News