Live

Noi măsuri propuse de CNAS pentru tratarea pacienților cu arsuri. Baciu: „Este necesar să beneficieze gratuit de dispozitive medicale”

Data publicării:
Unul din cele mai mari spitale de urgenţă din Capitală este deja în blocaj. Pentru decembrie, Spitalul "Bagdasar Arseni" mai are un buget de doar 300 de lei, anunță managerul. Şi nu e singura unitate medicala în această situație. FOTO: Shutterstock

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a propus mai multe măsuri pentru a ameliora asistența medicală acordată pacienților cu arsuri, printre care se numără și simplificarea accesului acestor pacienți cu arsuri la servicii de psihoterapie și kinetoterapie. Andrei Baciu, președintele CNAS, a explicat că „pacienții cu arsuri au nevoie de măsuri concrete, care să îi ajute în lungul drum al recuperării lor”.

Măsuri inițiate de CNAS pentru tratarea pacienților cu arsuri:

  • simplificarea accesului acestor pacienți cu arsuri la servicii de psihoterapie și kinetoterapie, prin eliminarea necesității de a obține mai multe recomandări de la medici de familie și psihiatrii și permițând medicilor chirurgi plasticieni care sunt medicii curanți ai pacienților cu arsuri să recomande direct aceste servicii.
  • pacienții cu arsuri să poată beneficia gratuit de dispozitive medicale esențiale pentru recuperarea lor, cum ar fi manșoane, veste compresive, etc.

  • pacienții cu arsuri să poată merge direct la consult în ambulatoriu fără să mai aibă nevoie de trimitere de la medicii de familie.

Măsurile propuse de CNAS se vor afla pe masa Guvernului, la următoarele ședințe ale Executivului, după ce vor fi avizate de Ministerul Sănătății.

Andrei Baciu, președintele CNAS: „Pacienții cu arsuri au nevoie de măsuri concrete, care să îi ajute în lungul drum al recuperării lor. De aceea, am propus simplificarea accesului acestor pacienți la servicii de psihoterapie și kinetoterapie. De asemenea, este necesar ca ei să beneficieze gratuit de dispozitive medicale esențiale pentru recuperarea lor, cum ar fi manșoanele sau vestele compresive. Reglăm inclusiv lucruri mărunte, birocratice, care nu fac altceva decât să apese și mai mult pe umerii acestor pacienți. Ei vor putea merge direct la consult în ambulatoriu fără să mai aibă nevoie de trimitere de la medicii de familie. Cu alte cuvinte, dacă lupta cu boala este inevitabilă, măcar să eliminăm lupta cu sistemul.”

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"La 7 ani i-am spus tatălui meu că o să mă mărit cu un fotbalist de la Dinamo". După 20 de ani, i s-a împlinit visul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vieţile a zeci de copii, prea scumpe pentru stat. Cei cu boli rare au fost trecuți fără milă pe o „listă de așteptare pentru finanțare”

Ce măsuri ia Comisia Europeană ca să ajute statele membre, inclusiv România, să se redreseze după dezastrele climatice

Un bărbat din Arad a ajuns la spital cu arsuri de 80% din suprafața corpului, după ce și-ar fi dat foc în scara blocului

Tensiuni între China și Taiwan. Beijingul vrea noi măsuri comerciale împotriva insulei. Armata taiwaneză în stare de alertă ridicată

Partenerii noștri