Live

Medicul Beatrice Mahler: În octombrie putem să ajungem la 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19

Data publicării:
Dr. Beatrice Mahler, a spus duminică la Digi24 că valul patru al pandemiei nu va fi mai blând decât cele anterioare.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, dr. Beatrice Mahler, a spus duminică la Digi24 că valul patru al pandemiei nu va fi mai blând decât cele anterioare, iar în octombrie se așteaptă la 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19.

„În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creșterea numărului de cazuri, la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectați pacienții și cazurile care ne vin în spital, nu cred că va fi mai bine în acest val. Din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline. În România va fi greu, va fi greu în spitale”, a declarat directorul Institutului.

Beatrice Mahler a mai spus că la două săptămâni după începerea școlilor, numărul de cazuri zilnice se va dubla.

„Cred că la două săptămâni după ce începem școlile ajungem să dublăm, dacă nu să triplăm această cifră și cred că, în octombrie, dacă nu înțelegem că trebuie să respectăm regulile și să purtăm mască și să revenim la regula care limitează transmiterea infecției, octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”, a mai spus medicul pneumolog.

„Avem o severitate a manifestărilor, o evoluție mult mai rapidă către terapie intensivă a pacienților care se internează”

Cazurile care ajung la ATI sunt mult mai grave, simptomele din acest val sunt mult mai severe, afirmă managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

„Vedem că tot mai mulți tineri sunt bolnavi. În terapie intensivă avem șapte pacienți, iar din cei șapte cinci sunt intubați. Avem o severitate a manifestărilor, o evoluție mult mai rapidă către terapie intensivă a pacienților care se internează”, a mai spus Mahler.

Medicul a povestit că doctorii au de-a face și cu furia oamenilor, unii sunt revoltați și spun că se simt mai rău pentru că au venit în spital.

„Am avut această replică: am venit în spital și mă simt mai rău decât când am venit”, explică medicul, care arată că boala evoluează la unele persoane în ciuda tratamentului.

Editor : L.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a cerut o măsură radicală, înaintea pronunțării deciziei de un trilion de euro: ”Să oprească tot. Mulți vor muri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

COVID-19: Șase angajați care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinul au primit câte un milion de dolari fiecare

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Opoziția cere demisia lui Pedro Sanchez, acuzat de corupție. O plângere va fi depusă pentru anchetarea partidului premierului Spaniei

Covid-19 poate crește riscul de infarct și atacuri cerebrale chiar și la trei ani de la boală

Partenerii noștri