Expert de la Harvard, despre sistemul medical: Avem cele mai mari rate de mortalitate tratabilă din Europa
„Avem cele mai mari rate de mortalitate tratabilă din Europa,” spune un expert politici de sănătate publică și doctorand Harvard. Oana Geambașu a vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24 despre problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate publică din România.
Masterand la Harvard: Vreau să revin în România
O tânără din România coordonează un studiu comandat de Comsia Europeană
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
„Putem să ne dăm seama că lucrurile nu funcționează pentru că avem cele mai mari rate de mortalitate tratabilă din Europa. Este un volum foarte mare de muncă, totul este foarte urgent și nu există o vedere de ansamblu asupra a ceea ce trebuie să facem. Schimbăm lucruri mici, implementăm ceva mic care va rezolva un foc, suntem pompierii de serviciu și stingem focul, uneori chiar la propriu pentru că ard spitale.
Nu avem timp să stăm să ne gândim la o strategie. Există o strategie națională de sănătate publică agreată și adoptată, dar foarte puține din acele lucruri se pot realiza pentru că există aceste urgențe.
Singurele date pe care le-am putut analiza au fost datele din mecanismul de feedback, e singurul lucru accesibil. În SUA, sunt date publice la nivel granular, poți să vezi, poți să analizezi orice. Și problema lipsei de date e un lucru care mă afectează.
Sistemul funcționează din inerție, știm că avem probleme, dar nu știm de unde vin. Fără să ai date, oamenii nu vor avea o stare de sănătate mai bună, tratamente mai bune, prevenție mai bună,”a precizat Oana Geambașu.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News