Decizie radicală luată de DSP. Blocul operator și secția ATI de la Institutul Marius Nasta au fost închise
Decizie radicală luată de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti în cazul infecţiilor de la Institutul Marius Nasta. DSP a decis să închidă blocul operator şi secţia de terapie intensivă după ce rezultatul controalelor a arătat că există acolo o bacterie periculoasă care a ucis deja doi oameni.
DSP București spune că Institutul „Marius Nasta” are autorizație de funcționare
Mahler, despre medicii de la „Marius Nasta” care ar fi luat mită
18 cadre medicale de la „Marius Nasta”, în comisia de disciplină din cauza unghiilor
Morga Institutului "Marius Nasta" din Capitală s-a umplut
Beatrice Mahler: Unitatea ATI mobilă funcționează deocamdată fără pacienți
Singurul pompier de la "Marius Nasta" este în concediu de șase luni
Aglomerație la centrele de vaccinare
Mahler: E momentul în care sistemul de sănătate trebuie să regândească modul în care oferă asistență pacientului COVID
Mahler vorbește despre o posibilă creștere a agresivității SARS-CoV 2. „O percepem de la o zi la alta”
Blocul operator și secția ATI de la Institutul Marius Nasta au fost închise în urma rezultatelor testelor efectuate de inspectorii DSP. Potrivit acestora, bacteria care a provocat moartea a doi pacienți provine din spital.
”Ministerul Sănătăţii a fost informat de către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti că, în această după amiază, inspectorii sanitari au decis sistarea activităţii blocului operator şi a secţiei ATI (postoperator) din cadrul Institutului Naţional de Pneumoftiziologie “Marius Nasta””. Măsura a fost luată după ce rezultatele probelor prelevate în cadrul autocontrolului din data de 12.02.2019 au fost neconforme, la fel ca şi cele ale probele recoltate în data de 13.02.2019 de către reprezentanţii DSPMB din unitatea respectivă”, au transmis, marţi, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
Potrivit acestora, colectivul de epidemiologi din cadrul DSPMB consideră necesară instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Acinetobacter baumanii în cadrul institutului.
”Reluarea activităţii va fi posibilă numai după ce se vor aplica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie terminală, urmate de efectuarea probelor de autocontrol cu rezultate conforme”, a mai trimis Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii a fost informat, vineri, de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi managerul Institutului Naţional de Pneumftiziologie "Marius Nasta" despre demararea unei anchete epidemiologice în cazul identificării unor infecţii intraspitaliceşti în unitatea sanitară.
"Inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe din secţia ATI a spitalului şi au început stabilirea contacţilor şi a locurilor de unde provin pacienţii infectaţi. De asemenea, au fost limitate internările în secţie şi au fost luate măsuri de dezinfecţie. Vreau să remarc faptul că managerul institutului nu numai că a recunoscut existenţa infecţiilor nosocomiale în secţia spitalului, dar a şi raportat imediat la Direcţia de Sănătate Publică ceea ce face ca să poată fi luate de urgenţă măsurile necesare pentru asigurarea siguranţei pacienţilor internaţi", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.
Doi pacienţi internaţi la secţia de Terapie Intensivă de la Institutul de Pneumologie "Marius Nasta" şi confirmaţi cu acinetobacter au murit în ultima săptămână, alte două persoane fiind infectate şi aflate sub tratament.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News