De ce unii pacienți COVID-19 sunt agresivi cu personalul medical. Explicațiile unui manager de spital
Spitalele COVID funcționează la capacitate maximă, iar medicii ajung să se confrunte cu gesturi extreme din partea pacienților. Suferințele cauzate de boală, presiunea psihică și condițiile grele din spitale îi aduc pe bolnavi la capătul răbdării, iar unii ajung chiar să se comporte agresiv cu personalul medical. Digi24 a discutat despre această față mai puțin știută a pandemiei cu domnul doctor Mihai Glod, managerul Spitalului CFR din Iași, unitate medicală suport.
Tramvaiele din Timișoara s-au transformat în cabinete medicale pe roți
Noi informații cutremurătoare în cazul băiatului mort la spitalul din Târgu-Jiu
Un medic din Mureș e acuzat că a refuzat un caz, iar pacientul a murit
Doar 1 din 5 români merge anual la dentist, iar 8 din 10 amână programarea cu anii
De unde a furat iubitul „Doamnei cu coasa” de la spitalul Pantelimon anestezicul
Iubitul doctoriței arestate în scandalul Pantelimon nu a folosit anestezic de la Spitalul Militar. Ce au descoperit polițiștii
Ce spune fostul șef al serviciului antidrog despre medicul care și-a injectat anestezic
Medic: Bolnavii nu mai vor să se interneze la Sf. Pantelimon
Un medic se retrage din fața incendiului uriaș care amenință Atena
Mihai Glod, managerul Spitalului CFR din Iași: Aș putea spune că în constelația psihică a pacientului COVID pozitiv avem trei componente. O componentă este legată strict de sinfromul COVID-19, prin leziunile neurocerebrale, neurovasculare care apar din cauza acestei infecții. Un element psihic legat de covidofobie în momentul în care primești un astfel de diagnostic – sigur că are un impact negativ asupra aurei psihice a pacientului și nu în ultimul rând sindromul spitalizării prelungite și a prelungirii pozitivării testului COVID, dincolo de 30 de zile.
Am avut pacienți, în general pacienți în vârstă cu ischemie cerebrală cronică preexistentă și care au manifestat fie la început, fie pe perioada internării altfel de leziuni, manifestări neuropsihice legate de comportamentul acestora vizavi de personalul medical și chiar față de ei însuși.
Vorbim de agresiuni mai mult psihice, decât fizice, pentru că pe partea fizică nu s-a pus problema, am avut o echipă de intervenție care a intrat și a liniștit spiritele.
Editor web: Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News