Cazul bărbatului căruia i s-a scos un plămân „din greșeală” la „Marius Nasta”. Spitalul riscă să fie executat pentru daune morale
Un caz de malpraxis riscă să blocheze activitatea Institului Marius Nasta din Capitală. Asta după ce un pacient, rămas fără un plămân, a fost operat de cancer, deși avea TBC. Bărbatul a obținut în instanță daune morale de 150.000 de euro și acum execută silit spitalul. Ar însemna blocarea conturilor în care, oricum, nu sunt suficienți bani.
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
O femeie a murit în fața spitalului, la scurt timp după ce a fost externată
DSP București spune că Institutul „Marius Nasta” are autorizație de funcționare
Anchetă pentru omor la Spitalul Bacău
Tatăl unui bebeluș omorât de nosocomiale în spital face mărturii tulburătoare
Mahler, despre medicii de la „Marius Nasta” care ar fi luat mită
Noi dezvăluiri în cazul chirurgului acuzat de moartea a patru pacienți. Ar fi recunoscut că „i-am tăiat o venă din greșeală”
Chirurgul acuzat de moartea a patru pacienți după biopsii greșite va fi cercetat în libertate
18 cadre medicale de la „Marius Nasta”, în comisia de disciplină din cauza unghiilor
Teodor Mema a făcut două analize: prima la Nasta, unde i s-a pus diagnosticul de cancer și cea de-a doua la privat - care a arătat că are de fapt tuberculoză. Cu toate acestea medicul de la Institut Nasta a decis că trebuie operat de cancer și i-a scos un plămân.
Teodor Mema, pacient: Domnul Cordoș s-a uitat pe astea două, domnule, nu, nu e cancer și este într-o într-o stare foarte avansată. Dacă într-o săptămână eu nu intervin, nu mai intervin, că dumneata ești terminat, mori. Vă dați seama ce stare psihică, în ce stadiu psihică am intrat atunci, aș fi dat orice să gata, dar da, că au zis Doamne ferește, hai să scap și m-a internat.
Abia după operație, pacientul a fost tratat de TBC. Acum medicul care l-a operat, Ioan Cordoș, care era și managerul spitalului la momentul respectiv, spune că operația trebuia oricum făcută. Greșeala este plătită numai de spital. Totul s-a întâmplat în urmă cu 9 ani.
Teodor Mema, pacient: M-au băgat și mi-au tratat TBC-ul pentru că operația nu m-a vindecat, adică eu am rămas în continuare cu TBC. Operația a fost făcută degeaba și bineînțeles doamna doctor de acolo a zis încercați să plecați din București, undeva, că poluarea, nu trăiți mult.
Avocata face acum demersuri pentru ca pacientul să încaseze banii. Decizia de a primi daune morale în valoare de 150 de mii de euro a rămas definitivă la sfârșitul anului trecut.
Flavia Tutovanu- avocat: Suntem în curs de executare silită, dar fără a fi fost indici utilizate sume până la acest moment, conturile institutului, înțeleg că, fiind goale, sau nu au fonduri pentru acest tip de cheltuială. Noi încercăm să obținem un punct de vedere la Casa de Asigurări de Sănătate.
Beatrice Mahler-manager Marius Nasta: Va fi afectată capacitatea spitalului de a-și plăti furnizorii pentru medicamente și materiale sanitare și probabil vom intra din nou în zona de de arierate din care tocmai ce am ieșit de două luni. Prevederea banilor în buget se poate face numai în situația în care acești bani există. Bugetul institutului, ca urmare a situației financiare în care s-a aflat în prima parte a anului și a contractului pe care l-am avut cu casa, în care sumele au fost primite lunar și nici acelea în totalitate nu au putut fi plătite.
Banii puteau fi acordați de firma de asigurare a spitalului, dar pentru că nu a fost anunțată la momentul începerii procesului, trebuie achitați acum din bugetul spitalului.
Editor : A.P.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News