Cariile netratate la timp pot duce la încleștarea gurii. Când apare afecțiunea
Cariile netratate la timp şi alimentaţia nesănătoasă dau dureri de maxilar şi pot duce chiar la încleştarea gurii. În termeni medicali, afecţiunea se numeşte trismus. Dr. Floriana Tudorache, medic dentist a detaliat subiectul.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Trimusul reprezintă imposibilitatea pacientului de a deschide gura. Este un simpton al pericoronaritei și apare atunci când se inflamează sacul acolo unde era molarul de minte.
Dacă rămâne mâncare între dinte și mucoasă, în momentul în care un molar de minte este în erupție, apare o inflamație și apare o constricție, iar pacientul se confruntă cu imposibilitatea de a deschide gura.
De asemenea, poate să apară în momentul în care se face o puncție anestezică, din cauza faptului unei hemoragii și atunci apare trismusul. De obicei se întâmplă la 2-5 zile de la puncția anestezică, pacientul se confruntă cu imposibilitatea de a deschide gură și durere.
În aceste cazuri, pacientul poate lua un antiinflamator sau să facă niște exerciții de deschidere a gurii, dar cel mai indicat este să se prezinte la medicul stomatolog.
Încleștarea gurii poate să apară și în alte afecțiuni cum este tetanosul, meningita, boala Parkinson și altele.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News