Live

Când vremea se răcește, două spitale de copii din Capitală rămân două zile fără apă caldă și căldură. Șeful RADET dă vina pe spitale

Data actualizării: Data publicării:

Începând de luni seară, timp de 48 de ore, două spitale de copii din Capitală, „Marie Curie” și Centrul de Recuperare pentru Copii „Nicolae Robănescu” vor rămâne fără apă caldă și fără căldură pentru că RADET demarează reparații la magistrala de pe „Brâncoveanu”, potrivit Mediafax.

Spitalele „Marie Curie” și Centrul de Recuperare pentru Copii „Nicolae Robănescu” din Capitală vor rămâne fără apă caldă și fără căldură, timp de 48 de ore, începând de luni seară.

Potrivit lui Alexandru Burghiu, în prezent director general al Termoenergetica – companie care va prelua activitatea RADET, situația de la cele două spitale este cauzată de lucrările de reparații la magistrala de pe bulevardul Constantin Brâncoveanu, care vine de la CET Progresul.

„Potrivit legislației în domeniu, orice spital are obligația legală de a asigura o sursă suplimentară de apă caldă și căldură, ținând cont de specificul activității. Noi ne-am deplasat vineri la aceste spitale, i-am anunțat că va mai urma o oprire și să ia măsurile necesare pentru a asigura aceste surse. Din păcate, există niște probleme tehnice acolo și chiar am oferit sprijinul pentru a le remedia, însă nu a putut fi pusă în funcțiune sursa suplimentară”, a declarat, pentru Mediafax, Alexandru Burghiu.

Potrivit acestuia, amânarea lucrărilor la magistrală nu este posibilă.

„Profităm acum, pentru că încă ne permite vremea, să facem aceste lucrări. Nu putem risca să intrăm în iarnă și să crape acele conducte când e ger afară”, mai spune Burghiu.

Deputat: Este inadmisibil că nu se pot mobiliza muncitorii să rezolve problema în 10 ore

Emanuel Ungureanu, deputat USR: Eu am văzut cu ochii mei cum copii în stare vegetativă după traumatisme cranio-cerebrale severe sunt nevoiţi să se chinuie cu părinţii. Igienizarea se face foarte dificil. Pericolul de infecţie este foarte mare. Atrag atenţia că aceste spitale trebuie să fie dotate cu bazine speciale, cu surse alternative de apă în situaţia unor avarii. Este un cumul de factori care lasă timp de două săptămâni, zeci de ore, nişte mame disperate cu copilaşii lor fără apă caldă. Este inadmisibil că nu se pot mobiliza muncitorii să rezolve problema timp de 10 ore.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum se va vota duminică la referendumul lui Nicușor Dan. Aproape 1,8 milioane de bucureşteni sunt aşteptaţi la urne

Accident mortal în București: O femeie de 52 de ani a murit lovită de o maşină în timp ce traversa strada

Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025. Peste 200.000 de bucureșteni nu au instalate încă astfel de aparate

VIDEO Inundație în București, în apropierea stației de metrou Titan: O stradă este acoperită de apă, după ce o conductă s-a spart

Partenerii noștri