A murit un al doilea pacient internat la Institutul „Marius Nasta”
Încă un pacient a decedat la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Bucureşti, în urma contaminării cu o bacterie periculoasă. Este vorba despre un pacient internat la reanimare și este a doua persoană care a murit în acest spital.
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
O femeie ar fi furat produse medicale dintr-un spital din Capitală. Acestea erau apoi vândute de soțul ei în cabinete stomatologice
Șofer filmat cu un copil în brațe, la volan. Ce amendă riscă bucureșteanul căutat acum de poliție
Bărbat de 23 de ani, sub control judiciar la cinci luni după plângerea unei tinere care îl acuză că a abuzat-o sexual în București
VIDEO: Accident grav în Capitală. Au fost implicate patru mașini
Apa încălzită în oală, confort de Capitală. A venit frigul, caloriferele rămân reci
DSP București spune că Institutul „Marius Nasta” are autorizație de funcționare
Bebeluș mort într-un spital clujean: aștepta o operație la inimă, dar a luat o bacterie
Referendumul lui Nicușor Dan a fost aprobat
Beatrice Mahler, manager Institutul „Marius Nasta”: „Conform legislației în vigoare am cerut suport și asistență din partea Direcției de Sănătate Publică ai cărei reprezentanți se află în spital. Ne ajută la luarea măsurilor corecte pentru astfel de situații, la monitorizarea cazurilor din ultima lună și la efectuarea unei anchete epidemiologice corecte.
Pacientul care a decedat ieri este un pacient care a venit la Institutul „Marius Nasta” prin transfer de la altă unitate. Avea multe afecțiuni extrem de severe și a necesitat asistență în secția de terapie intensivă. Pacientul avea confirmarea prezenței acestei bacterii.
În acest moment mai sunt două persoane infectate. Menționez cu se află sub tratament. Pentru aceste două paciente știm doar tipul de bacterie și nu subtipurile. Am recoltat probe de la toți pacienții și le-am trimis la Institutul Cantacuzino. E foarte important să aflăm dacă există legătură între cazuri. Pentru a proteja pacienții, s-a limitat internarea în secția de terapie intensivă a pacienților din alte unități sanitare. Mai sunt spitale care pot asigura urgențe.”
Pacienții care au decedat au fost infectați cu acinetobacter, o bacterie care se dezvoltă în secțiile de terapie intensivă.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News