Live

Rușii au recucerit Robotîne, satul de pe „linia Surovikin” cucerit cu greu de armata ucraineană în timpul contraofensivei din 2023

Data actualizării: Data publicării:
Bombardament în Robotîne, imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Armata rusă a anunțat miecuri recapturarea satului Robotîne, situat în regiunea Zaporojie, una din localitățile-cheie cucerite cu greu de armata ucraineană în timpul contraofensive din vara anului 2023, informează agenția rusă Tass.

„Unități ale grupării de forțe Nipru au eliberat complet satul Robotîne, una dintre puținele așezări pe care Kievul le recucerise în timpul contraofensivei din vara anului trecut”, se arată într-un comunicat al ministerului rus al Apărării.

Rușii au anunțat că au provocat pierderi în oameni și tehnică de luptă Brigăzii 65 Mecanizate ucrainene, Brigăzii 121 Forțe Teritoriale și Brigăzii 23 Gardă care apărau linia frontului în regiunile Malaia Tokmacika (regiunea Zaporojie), Nikopole (regiunea Dnipropetrovsk) și Zolota Balka (regiunea Herson).

Conform armatei ruse, ucrainenii au pierdut 25 de militari, două mașini și o piesă de artilerie - un obuzier M777 donat de SUA.

Satul Robotîne a fost epicentrul unor confruntări violente între ucraineni și ruși în vara lui 2023, în timpul contraofensivei declanșate de forțele Kievului în zona Zaporojie. Trupele ucrainene au precizat la finele lui august 2023 că au reușit să spargă prima linie de apărare a complexului de fortificații cunoscut sub numele de „linia Surovikin” în dreptul acestei localități.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

WSJ: Rusia câștigă cel puțin un miliard de dolari din grâul furat de la ucraineni

Ucraina invită ONU și Crucea Roșie în regiunea rusă Kursk. Care este motivul demersului diplomatic

Zelenski spune că lui Putin îi e frică de ruși. Ce l-ar forța pe liderul de la Kremlin să renunțe la războiul cu Ucraina

Rusia a lansat aproximativ 20 de drone spre Kiev. Este al optulea atac din septembrie asupra capitalei Ucrainei

Partenerii noștri