Live

Video Românii din diaspora încep să se întoarcă acasă pentru sărbători. Noile reguli de intrare aglomerează și mai mult vămile

Data actualizării: Data publicării:
Vămile din vestul țării au început să se aglomereze Foto: captură video Digi24

Noile reguli de intrare în țară aglomerează vămile, mai ales că românii încep să revină acasă de sărbători. Mulți sunt nevaccinați și nici nu au habar de restricții. Angajații DSP verifică toate actele, iar cei care nu sunt imunizați sunt trimiși direct în carantină. La Nădlac 2, în opt ore, 1.400 de persoane au fost trimise în carantină.

 

Două săptămâni au mai rămas până la Crăciun. Deja mulți români care muncesc în străinătate vin acasă de sărbători. Doar că unii nu sunt vaccinați împotriva COVID, așa că se izbesc de noile reguli impuse de autoritățile de la București și sunt nevoiți să intre în carantină 10 zile, dacă acceptă testarea, iar rezultatul este negativ. În caz contrar, stau 14 zile în izolare.

- Așteptăm carantina. Cu toate că trebuia să ne aștepte altfel când venim în țară..., spune un bărbat care așteaptă în vama Nădlac.

- Vă așteaptă cu carantina?    

- Cu carantina, da!

Din cauza noilor reguli de intrare în țară, la principalele puncte de trecere a frontierei din vestul României șoferii au fost nevoiți să aștepte în unele cazuri chiar și 2 ore.

- De unde veniți?

- Din Germania... Suntem supărați, oricum. După drum, de la treabă..., spune un alt român care se întoarce în țară.

- De când stați?

- 20 de minute...

***

- De unde sunteți?

- Din Bulgaria.

- Sunteți vaccinat?

- Nu.

- Și o să rămâneți carantinat aici?    

- În Bulgaria. Eu doar tranzitez România. Nu o să stau aici. În Bulgaria sunt aceleași reguli. Dacă nu ești vaccinat, nu ai voie să mergi la mall, la doctor doar dacă ai nevoie. Nu ai voie să faci nimic. Ești, pur și simplu, blocat în casă, explică șoferul.

Horea Timiș, directorul DSP Arad, a declarat că
peste 1.400 de cetățeni români au fost carantinați.

„Sfatul nostru este să se vaccineze, astfel vom evita aceste situații neplăcute de ambele părți”, spune Horea Timiș. „Marea majoritate nu cunosc foarte bine modificarile legislative. Avem situații în special din domeniul transporturilor, șoferii care trebuie să vină și să aibă un test PCR, foarte mulți nu cunosc bine legislația”, a detaliat directorul DSP Arad.

Testele prezentate la graniță se fac cu cel mult 72 de ore înainte în cazul țărilor membre UE, iar pentru țările non-UE, cu cel mult 48 de ore înainte.

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alegeri prezidențiale 2024. Cum votează românii în zonele de război. Reguli de urmat în cazul unui atac aerian

Alegeri prezidențiale 2024. Mesajul emoționant al unei românce din Noua Zeelandă: „M-aș întoarce cu mare drag în România”

Alegeri prezidenţiale 2024. Votul în diaspora începe vineri: Care este programul secțiilor și cum pot vota românii din străinătate

Războiul primarului din Constanța cu părinții elevilor din oraș. Edilul cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant

Partenerii noștri