Live

Redevența la gaze nu se va mai raporta la prețurile din Austria

Data publicării:
LEUNA, GERMANY - JANUARY 10: The TOTAL oil refinery is seen on January 10, 2007 in Leuna, Germany. Crude oil from Russia has stopped flowing to the PCK refinery since 6:00 AM January 8 due to a row between Russia and Belarus over how much Belarus should pay for Russian oil. Initial reports claimed Belarus had turned off the flow of crude oil through the "Druzhba" pipeline as a means to negotiate a better price. German oil reserves are still substantial, though Chancellor Angela Merkel announced her country must not depend too much on one source for its energy needs. (Photo by Katja Buchholz/Getty Images)

ANRM se pregătește deja să schimbe sistemul: va renunța la prețul de referință de pe bursa vieneză din formula redevenței și va lua în calcul și diferențele dintre diferitele zăcăminte.

Formula de calcul a redevenței în cazul resurselor petroliere va fi modificată până la finalul anului, urmând a fi luat în calcul un preț de referință de pe piața autohtonă (bursele OPCOM și BRM), a declarat pentru Profit.ro, consilierul președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), Dorin Ursărescu. La începutul anului, ANRM a decis, printr-un ordin emis în februarie, ca prețul de referință pentru gazele naturale extrase în România să fie cel de pe bursa vieneză. 

La începutul anului, ANRM a decis, printr-un ordin emis în februarie, ca prețul de referință pentru gazele naturale extrase în România să fie cel de pe bursa vieneză. În prezent, un MWh de gaz este tranzacționat pe bursa vieneză cu 23 euro, adică aproximativ 107 lei, și nu cu 73,5 lei/MWh, cât a fost prețul mediu înregistrat în trimestrul al doilea pe Bursa Română de Mărfuri. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Newsweek: Din arhivele ANRM au fost furate contractele privind Roșia Montană și Sterling

Petroliștii cer redevențele la gaze la prețuri autohtone, deși UE ne cere să exportăm

Senat: Proiectul privind implementarea operaţiunilor petroliere offshore, adoptat

Gazele de la Marea Neagră ar putea rămâne la fund. Cresc taxele

Partenerii noștri