Live

Rafila: Dacă amânăm la nesfârşit introducerea „Educaţiei pentru sănătate” în şcoli, vom avea o problemă foarte serioasă

Data publicării:
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Foto: Profimedia Images

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă, că România ar evolua din punct de vedere al indicatorilor stării de sănătate dacă s-ar introduce disciplina „Educaţie pentru sănătate” în şcoli. În caz contrar, spune el, „vom avea o problemă foarte serioasă din punctul de vedere al prevenirii bolilor transmisibile şi netransmisibile”.

„De ani de zile militez pentru dezvoltarea educaţiei pentru sănătate în şcoli. Dacă vom găsi tot felul de pretexte ca să amânăm la nesfârşit introducerea „Educaţiei pentru sănătate” în şcoli, atunci vom avea o problemă foarte serioasă şi nu numai din punctul de vedere al înţelegerii beneficiilor vaccinării, ci şi din punct de vedere al prevenirii bolilor transmisibile şi netransmisibile.

„Educaţia pentru sănătate” dezvoltă deprinderi preventive sănătoase, care pot fi transmise şi de către copii sau adolescenţi părinţilor lor. Este un proces care, în decurs de câţiva ani, ar putea să schimbe faţa României din punctul de vedere al indicatorilor stării de sănătate şi nici nu costă foarte mult”, a explicat Rafila, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El şi-a arătat disponibilitatea de a lucra împreună cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, la dezvoltarea acestei discipline. „Mă aşez la masă oricând cu doamna ministru Deca să dezvoltăm această disciplină curriculară, care trebuie inclusă în programul de pregătire, adaptată fiecărei vârste, încât să dezvolte comportamente sănătoase preventive”, a transmis Alexandru Rafila.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vacanță pentru elevi în perioada 17-21 februarie. În București și alte 22 de județe din țară nu se fac cursuri

Structura anului școlar 2025-2026. Când încep cursurile și când sunt programate vacanțele elevilor

Limba rusă va fi predată în liceele militare din România. Propunerea, făcută de ministerul Educației și MApN

Rafila se opune testării antidrog în școli: „Există riscul stigmatizării sau, invers, al stigmatizării celor care nu consumă”

Partenerii noștri