Live

Punctul de frontieră Orlivka (Isaccea) dintre Ucraina şi România a fost avariat de atacurile rusești. Doi şoferi au fost răniţi

Data actualizării: Data publicării:
Atac cu drone asupra portului Izmail de pe Dunăre. Foto: Twitter

Dronele ruseşti au atacat peste noapte infrastructura portuară din regiunea Odesa din sudul Ucrainei, avariind o instalaţie de cereale şi clădiri la punctul de trecere a frontierei cu România de la Orlivka (Isaccea) şi întrerupând alimentarea cu energie electrică a mii de persoane în regiunea Sumî din nord, potrivit News.ro.

Atacul a lovit districtul Izmail din Ucraina, în apropiere de fluviul Dunărea, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper pe Telegram, potrivit Reuters.

„Rusia continuă să ducă un război împotriva cerealelor şi a securităţii alimentare globale”, a spus şi Oleksi Kuleba, viceprim-ministru pentru reconstrucţie, raportând daune la instalaţia de cereale şi la clădirile administrative de la punctul de trecere Orlivka (Isaccea). Punctul de trecere a suspendat temporar operaţiunile din cauza atacului, a adăugat Kiper. Doi şoferi de camion, inclusiv un cetăţean turc, au fost răniţi, potrivit oficialilor.

Pe de altă parte, atacul a lovit o substaţie electrică din nordul regiunii Sumî, deteriorând echipamentul, a declarat Ministerul Energiei din Ucraina pe Telegram. Operatorul de reţea din regiunea Sumî a declarat că atacul a dus la întreruperi de curent pentru peste 80.000 de consumatori.

Substaţiile din regiunea centrală Cerkasî au rămas, de asemenea, fără curent din cauza căderii unor resturi de drone, a declarat ministerul.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că au distrus 11 din cele 32 de drone de atac ruseşti lansate peste noapte.

Alte patru drone au părăsit spaţiul aerian ucrainean în direcţia Rusiei şi 10 drone au fost pierdute în regiunile din nordul şi centrul Ucrainei ca urmare a contramăsurilor de război electronic, a precizat Kievul.

În urma atacului din timpul nopții, un mesaj RO-Alert a fost emis pentru zona de nord a judeţului Tulcea. Două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene spaniole au fost ridicate de la sol, de la Baza Mihail Kogălniceanu, pentru monitorizarea un grup de drone scare se îndreptau spre Ucraina. Alte două avioane F-16 românești au decolat de la Baza Aeriană Borcea.

Sistemul de supraveghere radar al României nu a detectat pătrunderea în spațiul aerian național a dronelor implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia și-a testat sirenele de raid aerian și întregul sistem național de alertă pentru prima oară în toată țara

Fostul trimis special al lui Trump în Ucraina susține că SUA vor permite folosirea rachetelor cu rază lungă pe teritoriul Rusiei

De ce s-au retras ucrainenii din orașul strategic Vuhledar. Explicațiile grupului de luptă care apăra localitatea strategică

UE pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Blocul Comunitar și NATO acuză Rusia de acțiuni hibride

Partenerii noștri