Live

Primarul din Bușteni Mircea Corbu, cercetat penal pentru că ar fi bătut o angajată. Edilul neagă acuzațiile: „E o lucrătură politică”

Data actualizării: Data publicării:
Mircea Corbu, primarul stațiunii Bușteni, este cercetat în cadrul unui dosar penal după ce ar fi agresat o angajată. Foto: Mircea Corbu/ Facebook

Este scandal în Prahova după ce edilul din Bușteni a fost acuzat de o angajată a unei societăți comerciale din localitate că a agresat-o. Mircea Corbu a depus și el o plângere la poliție pentru defăimare: „Nu știu de ce s-a ajuns până aici. Eu nu m-am atins de această femeie”, relatează observatorulph.ro.

ACTUALIZARE: Într-un comunicat transmis presei, primarul Mircea Corbu respinge ferm acuzațiile lansate de subalterna sa și acuză că în spatele acestui scandal sunt interese politice.

„Resping cu fermitate acuzațiile defăimătoare lansate recent și încercările repetate ale doamnei Geantă Delia de a mă ataca, încercări respinse deja de instanțele de judecată ca fiind nefondate.

Este regretabil că aceste acuzații sunt utilizate ca arme politice în context electoral, denotând mijloacele josnice la care unii adversari politici recurg pentru a destabiliza progresul nostru.
Agresiunea de orice fel este o faptă condamnabilă, iar folosirea unor astfel de acuzații mincinoase ca element de manipulare este absolut inacceptabilă. Dacă aceste acuzații ar fi fost adevărate, aș fi ales, fără ezitare, să demisionez din toate funcțiile politice deținute, pentru că nu aș fi demn să reprezint comunitatea din Bușteni.

Adevărul este însă de partea mea, și aceste atacuri sunt o încercare disperată de a distrage atenția publică de la realizările noastre.

De asemenea, doresc să informez cetățenii că, în lumina acestor acuzații false, am decis să mă adresez instituțiilor abilitate pentru a denunța penal aceste calomnii, având de partea mea adevărul, martorii prezenți și dovezile clare ale neregulilor găsite în respectiva societate condusă de către doamna Geantă Delia,” a transmis primarul.

Știre inițială: Mircea Corbu, primarul stațiunii Bușteni, este cercetat în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe și purtare abuzivă, după angajata unei societăți comerciale subordonate Consiliului Local l-a reclamat pe edil că ar fi agresat-o.

Conform Poliției din Prahova, incidentul a avut loc la data de 16 octombrie, în jurul orei 17:00.

„Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că, în cursul zilei de 16 octombrie a.c., între femeia de 36 de ani, din Bușteni, administratoare a unei societăți comerciale și bărbatul de 58 de ani, tot din același oraș, care îndeplinește o funcție de autoritate publică, ar fi izbucnit un conflict spontan, în urma unei neînțelegeri.

Ulterior, conflictul a degenerat, iar bărbatul ar fi lovit-o pe femeie în zona capului și ar fi dat-o afară din biroul în care a avut loc conflictul”, a transmis sursa citată.

Femeia, angajata unei societăți aflate în subordinea Consiliului Local Bușteni, a depus plângere la poliție, menționând că urmează să meargă la serviciul de medicină legală în vederea eliberării unui certificat medico-legal.

Primarul din Bușteni neagă acuzațiile și spune că este vorba despre „o lucrătură politică menită să îmi strice imaginea”.

„Eu nu m-am atins de această femeie. A fost ca și copilul meu”, a declarat Mircea Corbu, adăugând că „aici, la Bușteni, situația este destul de tensionată. Va trebui să alegem un viceprimar cu atribuții de primar, dat fiind faptul că mi se încheie mandatul”, relatează observatorulph.ro.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și purtare abuzivă.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Premierul Justin Trudeau spune că India a încălcat suveranitatea Canadei

Doi educatori de la DGASPC Cluj au fost trimiși în judecată pentru abuzuri asupra copiilor

Mărturia unei sportive, despre antrenorul acuzat de proxenetism: „A intrat peste mine, nu știu unde se ajungea”

Un șofer din Ilfov a fost ucis de un client, care i-a furat mașina și apoi a incendiat-o pentru a scăpa de dovezi

Partenerii noștri