Live

Video Prima reacție a SRI, după alerta de securitate emisă de SUA: Nu sunt date pentru creșterea nivelului de alertă teroristă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Serviciul Român de Informații a transmis că nu sunt informații pentru creșterea nivelului de alertă teroristă, însă „va manifesta atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate în România, ținând cont de contextul internațional și evenimentele religioase”.

Precizările SRI au venit după ce Ambasada României la București a emis o alertă de securitate, în care le recomandă cetățenilor americani să manifeste prudență în apropierea lăcașelor de cult din România în perioada 11-13 octombrie, conform unei alerte de securitate publicate vineri seară pe site-ul oficial al ambasadei.

„În prezent, Serviciul Român de Informații nu are date care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă, dar ținând cont de contextul internațional de securitate și de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend, SRI cu structurile competente și împreună cu toate celelalte structuri și instituții din Sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională evident că va manifesta o atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate în România”, a transmis Ovidiu Marincea, reprezentant al Serviciului Român de Informaţii.

Totodată, la scurt timp după ce Ambasada SUA la București a emis alerta de securitate, Ministrul Afacerilor Interne a transmis un comunicat prin care a anunțat că măsuri sporite de securitate.

„Structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor afla la datorie, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică”, transmite MAI.

„Polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, împreună cu partenerii instituționali, se vor afla în stradă, o atenție deosebită fiind acordată zonelor în care se desfășoară ceremonii religioase, lăcașurilor de cult și locurilor cu public numeros, pentru siguranța tuturor cetățenilor”, mai scrie în comunicatul MAI.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Secretarul de stat american avertizează China: „Nu trebuie să utilizeze acel discurs ca pretext pentru acţiuni provocatoare” în Taiwan

Un mort şi 12 turişti salvaţi dintr-o mină de aur din Colorado. Grupul a rămas blocat după ce liftul s-a defectat

Rusia și-a rechemat ambasadorul din SUA. Putin a semnat decretul. „Urmează să preia postul o altă persoană"

Kremlinul „regretă” că Rusia este „târâtă” în campania electorală din SUA

Partenerii noștri