Poliţiştii i-au scris preşedintelui din cauza noilor reguli privind radarele
Poliţiştii sunt supăraţi de noile reguli pentru folosirea aparatelor radar. Modificările aduse legii de curând interzic poliţiştilor misiunile în care folosesc radarele pe maşini neinscripţionate. Poliţiştii i-au prezentat preşedintelui într-o scrisoare deschisă zeci de argumente prin care, cu o astfel de modificare, accidentele rutiere grave se vor înmulţi şi vor ajunge la nivelul celor de acum zece ani.
Primarul din Constanța cere controale în 5 școli, pentru a verifica vizele de flotant
Momentul în care doi suspecți încătușați evadează, chiar sub ochii polițiștilor
Un polițist sare din mașină și lovește cu pumnii și picioarele un șofer
Un comisar de poliție a fost prins în flagrant luând „taxă de protecție” de la patronul unui restaurant
O fetiță de 11 ani a pus pe jar polițiștii
Inconștiență la volan
Un șofer a băut și a consumat patru droguri diferite, apoi a plecat de la mare spre casă
Dan Morega a făcut scandal în secția de Psihiatrie, unde e internat
Momente emoționante la Botoșani
În scrisoarea deschisă, trimisă preşedintelui României, poliţiştii îi cer să nu promulge legea. Textul scoate în evidență cât de neinspirat ar fi ca aparatele radar să dispară din mașinile neinscripționate.
Cosmin Andreica, lider al sindicatului poliţiştilor: „Din punctul nostru de vedere, numărul mare de tragedii pe drumurile publice, are ca principală cauză viteza iar prin faptul că nu vom mai putea verifica modului de respectare a regimului legal de viteză ne va duce în imposibilitatea identificării şoferilor care fac exces de viteză”.
Un argument invocat de poliţişti este şi faptul că cetăţenilor simpli le este frică de amenzi. Aşa că nu ei ar benefica de schimbarea legislativă, ci altcineva.
Cosmin Andreica, lider al sindicatului poliţiştilor: „Parlamentarii care au susţinut şi public această modificare legislativă sunt tocmai contravenienţii care de-a lungul timpului au rămas fără permis de conducere pentru că circulau cu viteze exorbitante chiar în localităţi unde pericolul de accidente este foarte ridicat”.
Şi cifrele cu accidentele rutiere au fost trimise spre analiză.
Ene Cătălin, agent de poliţie: „În ultimii 10 ani, în 2008 înregistram un număr de 950 de morți în urma accidentelor iar anul trecut în 2018 am avut o scădere, undeva la 460 de morți în urma accidentelor. Clar, am mers pe un drum bun în ultimii 10 ani. Cel mai probabil, dun punctul de vedere al polițiștilor, categoric o să crească numărul accidentelor rutiere.”
Bogdan Tudor, reprezentant al poliţiştilor: „Facem apel către puterea legislativă ca semnatarii acestul articol de lege să nu se mai identifice cu cel care încalcă legea!”
Pentru unii şoferi, iniţiativa de a îi obliga pe poliţişti să instaleze aparatul radar doar în maşini inscripţionate nu pare o idee atât de rea.
Modificările legislative care vizau modul în care pot fi folosite aparatele radar au mai ajuns pe masa preşedintelui, la finalul lui 2018. Atunci, şeful statului a invocat obiecţii de neconstituţionalitate, iar CCR a decis că este afectat dreptul la viaţă. Acum cu mici modificări, legea a trecut din nou de Parlament, iar preşedintele are termen de 20 de zile pentru a decide în privinţa ei.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News