Politicienii vor o Coloană a Infinitului în faţa Parlamentului. Reacția Primăriei din Târgu Jiu
Un sculptor controversat, care a făcut o statuie a lui Sergiu Nicolaescu, vrea să creeze acum o copie de inox a Coloanei Infinitului. Atras de idee, un vicepremier merge mai departe: vede clona în faţa Parlamentului. Primarul de la Târgu Jiu nici nu vrea să audă însă. Sculpturile au fost donate municipalităţii acum 80 de ani şi trebuie să rămână unice, explică edilul.
Propunerea controversată a primăriei, care împarte localnicii din Târgu Jiu în două tabere
Cal spălat într-o spălătorie auto din Târgu Jiu. Poliția a deschis dosar penal
Ministrul Barbu spune că nu știa de tunul de 5 milioane de euro al familiei Stănescu cu subvenții
Un sens giratoriu din Târgu Jiu e atât de îngust, încât șoferii se întreabă cum vor trece pe acolo
Paul Stănescu îi ia apărarea primarului din Caracal
Un tânăr din Târgu Jiu a ieșit cu un piton la plimbare
Politicienii nu știu nici cât plătesc impozitul pe locuințe
Şerpi de peste 1,5 metri în spațiile verzi din Târgu-Jiu
Un autobuz cu pasageri a luat foc în mers
Turist: Este ca şi cum ai face Turnul Eiffel în altă parte.
Ideea unei copii a Coloanei Infinitului îi face să râdă pe turiştii care vin la Târgu Jiu ca să admire capodoperele lui Brâncuşi. Plus că există şi argumente practice cu care primarul se opune.
Unicitatea acesteia este un criteriu de bază şi în încercarea de a include capodopera în patrimoniul mondial al UNESCO.
Sculptorul care propune clona Coloanei Infinitului vrea să o facă şi din alt material şi mult mai înaltă: 52 de metri, aproape de două ori mai mare decât originalul. Un kitsch teribil, exclamă criticii de artă. Vicepremierul social-democrat Paul Stănescu este însă încântat de idee.
Paul Stănescu, vicepremier: Coloana Infinitului merită să fie un simbol al Capitalei noastre, am vorbit cu primarul general.
Ion Mocioi, critic de artă: Ar fi o inepţie treaba aceasta şi o degradare a numelui lui Brâncuşi şi a operei lui, ducând-o în altă parte.
Coloana fără Sfârşit are aproape 30 de metri înălţime şi este constituită din 16 module. Alături de Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor şi Poarta Sărutului, face parte dintr-un ansamblu ridicat în cinstea soldaţilor căzuţi pe câmpul de luptă în Primul Război Mondial. Primăria Bucureştiului a cerut autorităţilor de la Târgu Jiu aprobare pentru a copia capodopera, dar răspunsul a fost ferm.
Adrian Tudor, viceprimarul oraşului Târgu Jiu: Niciodată nu vom permite ca această operă să fie clonată. Iniţiatorii acestor proiecte cred că ar trebui să arate că au geniu şi ei şi talent şi să creeze ceva, nu să copieze după alţi artişti.
12.000 de turişti au venit să admire sculpturile lui Brâncuşi la Târgu Jiu în ultimul an.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News