Live

VIDEO. Replici în oglindă. CTP analizează discursul lui Tudorel Toader

Data publicării:

Intervenţia de aseară a ministrului Justiţiei nu a fost prezentarea unui raport, ci a unui rechizitoriu, spune la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu. A semănat cu un proces comunist despre care credea că nu mai e posibil în România. mai spune jurnalistul. Şi-a susţinut opinia punctual, cu exemplificări din declaraţia publică a lui Tudorel Toader:

Tudorel Toader: ministrul Justiţiei: Avem o justiţie, unii spun că este bună, alții spun că este rea. Justiția trebuie să fie egală pentru toți.

Cristian Tudor Popescu, scriitor şi jurnalist: Păi dacă ar spune așa ceva un student în anul 1 la Facultatea de Drept ar trebui să fie picat. Justiția trebuie să fie corectă. Nu încap noțiunile de bun și rău.

Tudorel Toader: Refuzul procurorului-șef de a se prezenta în Comisia specială a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de alegerile din 2009. A dat un răspuns incomplet, răspuns care nu a contribuit la aflarea adevărului. Prin refuzul de a se prezenta s-a creat un blocaj în activitatea comisiei de anchetă.

Cristian Tudor Popescu: A citit el răspunsul acela? În ce calitate? Ce treabă avea cu comisia? De unde a dedus că e incomplet? Pe ce date? Cum îți asumi o asemenea afirmație?

Tudorel Toader: Procurorul șef a declarat pentru BBC că se teme pentru desființarea DNA. Într-un alt interviu acordat Euronews s-a lansat într-o critică dură adresată proiectelor de legi aflate în dezbatere parlamentară.

Cristian Tudor Popescu: Dincolo de rechizitoriu a fost revista presei. Și toate aceste lucruri pe care le-a invocat pentru impresia artisitică de televizor, de propagandău, nu au niciuna susținerea măcar a unei abateri disciplinare pentru care sa fi fost chemată.

Tudorel Toader: Spațiul public a fost și este plin de presupuse abuzuri ale fost procurorului Negulescu. El a fost lăudat, apreciat, el și unitatea din care face parte, în loc să fie luate măsuri de verificare. Lipsa de reacție în verificarea activității profesionale și conduitei unor procurori, ma refer la lipsa de verificare a DNA Ploiești.

Cristian Tudor Popescu: Cum poți să spui că trebuiau luate măsuri împotriva lui Negulescu de către Kovesi pe baza unor înregistrări apărute la o televiziune? Cum să iei măsuri câtă vreme nu există o anchetă în urma căreia se constată vinovății ale procurorului?

Tudorel Toader: M-ați întrebat câte cazuri au fost. Nu contează numărul. Nu doresc la nimeni să fie victima unei erori judiciare. Ferească Dumnezeu!

Cristian Tudor Popescu: Judecătorul trebuie să-l oprească. Procurorul nu comite erori judiciare. Cum poți să-i atribui eroarea judiciară în urma căreia cineva stă 5 ani la pușcărie nevinovat, să i-o atribui lui Kovesi?

Tudorel Toader a făcut în mod deliberat, tot ce a făcut, ca un act de propagandă odioasă, pentru lichidarea unui om care, întâmplător, este procurorul-şef DNA. Putea să fie oricare cetăţean al acestei ţări.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Vor fi surprize.” Ce spune un fost judecător CCR despre data alegerilor prezidențiale

Ce spune un fost judecător constituțional despre cererile de anulare a alegerilor prezidenţiale de pe masa CCR

Ce spune un fost judecător constituțional despre ședința CCR de azi privind turul I al alegerilor prezidențiale

Tudorel Toader acuză o „monstruoasă coaliție” după pierderea funcţiei de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi

Partenerii noștri