VIDEO. „Fără penali”. Protest USR în Parlament
Mai mulți parlamentari USD au organizat un protest, în plenul Parlamentului, față de modificările aduse legilor din domeniul justiției aduse în Comisia Iordache.
Barna: Au fost vandalizate mașini în parcarea Parlamentului
Barna, despre nemulțumirile PNL la adresa lui Stelian Ion: E ca la Radio Erevan, legile justiției sunt în consultare publică de 6 luni
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei
Vreme extremă în România. Vântul puternic a făcut prăpăd în mai multe județe
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Mașini vandalizate într-o parcare din Constanța. Șoferii și-au găsit cauciucurile sparte
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Deputații USR s-au așezat în fața sălii de pleni, de-o parte și de alta a tribunei, purtând tricouri albe pe care scrie „fără penali în funcții publice”.
Ei au început protestul când de la tribună vorbea deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei speciale pentru legile justiției, parlamentar care a participat la toate ședințele acestei comisii conduse de fostul ministru al Justiției Florin Iordache.
Parlamentarii protestatari sunt nemulțumiți de modul în care a lucrat Comisia Iordache. Ei au atras atenția că rapoartele comisiei au venit peste noapte, că nu a fost o dezbatere reală, că reprezentanții puterii nu au fost de acord să fie sesizată Comisia de la Veneția cu privire la câteva puncte controversate din cele trei legi.
Parlamentarii liberali, și ei nemulțumiți de modul de lucru al Comisiei Iordache, s-au ridicat în picioare în sala de plen, tot ca o formă de protest.
Comisia specială care a modificat legile justiţiei a dat marţi raport de admitere pentru Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor şi legea 317/2004 privind funcţionarea şi organizarea CSM. Printre cele mai importante modificări la cele două legi se află eliminarea preşedintelui României din numirea conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Foto: Inquam Photos / George Călin
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News