Video UDMR nu va vota Guvernul Ciolacu. Kelemen Hunor: Cum să-l votăm?
Președintele UDMR a declarat marți că membrii formațiunii pe care o conduce nu vor vota joi, în Parlament, Guvernul Ciolacu. Întrebat dacă va da un vot împotrivă sau se va abține, liderul reprezentanților comunității maghiare a spus: nu vom vota Guvernul, cum să-l votăm? Kelemen Hunor susține chiar că foștii săi parteneri au mințit atunci când au dat vina pe pretențiile UDMR care au condus la ieșirea maghiarilor de la guvernare.
„Ordonanța austerității” a fost publicată de Guvern: ce noi măsuri conține
Singurii bugetari care scapă de măsurile de austeritate ale guvernului
Marcel Ciolacu a publicat pe TikTok poze ilizibile despre care susține că sunt facturile zborurilor Nordis
Ciolacu, răspuns ironic când a fost întrebat de facturile pentru zborurile Nordis
George Simion, despre Guvernul Ciolacu 2: „N-aţi auzit vocea poporului”
Cătălin Drulă: Ceauşescu rânjeşte din iad când vede o nouă nomenclatură şi nişte noi securişi care se agaţă cu disperare de putere
Ilie Bolojan: „Guvernul pe care ne propunem să-l învestim astăzi este o necesitate pentru România”
Marcel Ciolacu: „Funcţionarul public a devenit similar cu cornul abundenţei”. Ce spune despre sănătate și educație
Acord politic semnat de PSD-PNL-UDMR-minorităţi. Crin Antonescu, anunțat oficial candidatul coaliției
Întrebat dacă Ministerul Mediului a fost în realitate pus în discuție la masa negocierilor, Kelemen Hunor a spus: „Eu am pus-o (oferta) pe masă ieri, la 14:30, când ne-am întâlnit la guvern în trei și dnul Ciolacu a spus că din partea lui este o ofertă care se susține. Dnul Nicolae Ciucă a spus că nu poate să cedeze Mediul. Dnul Ciolacu a spus că pentru UDMR poate face două oferte: MIPE și Sănătate, iar pentru liberali are trei oferte dacă renunță la Mediu: MIPE, Economie și Sănătate. Astea au fost discuțiile pe scurt. Cine spune că nu a fost așa nu spune adevărul.
„Nu vom vota Guvernul, cum să-l votăm?, spune Kelemen Hunor, întrebat dacă va vota joi Guvernul Ciolacu.
„La votul de mâine de învestitură, UDMR nu va susţine acest guvern, ar fi şi foarte interesant să susţinem acest guvern după ce am fost daţi afară din coaliţie. Evident că pe parcursul activităţii parlamentare, toate lucrurile bune, profesionale şi pe care le considerăm importante şi eficiente pentru România şi pentru comunităţile locale vor fi susţinute de către UDMR”, a afirmat miercuri Cseke Attila într-o conferinţă de presă.
El a menţionat că la audierile candidaţilor de miniştri de miercuri, în anumite cazuri, UDMR a votat „pentru”. „Şi vor vota colegii „pentru” acolo unde cunoaştem activitatea candidatului, în primul rând activitatea profesională”, a precizat Cseke Attila.
În ceea ce priveşte secretarii de stat de la UDMR, aceştia vor pleca odată cu miniştrii Uniunii, a adăugat Cseke Attila. Potrivit acestuia, rotativa ar fi trebuit făcută exact cum este în protocol, „iar în privinţa ministerelor deţinute de UDMR acest protocol era foarte clar, în sensul în care acestea nu fac parte din această rotativă”. „Înţelegem necesitatea de compromis, înţelegem necesitatea de flexibilitate, dar nici nu putem să stăm cu capul aplecat complet şi să se ia totul din ceva din care, conform protocolului, nu trebuia luat absolut nimic”, a transmis ministrul Dezvoltării.
Nicolae Ciucă a explicat miercuri cum a rămas UDMR în afara guvernării. El a spus că PNL a încercat să păstreze UDMR la guvernare și, pentru că nu s-a reușit respectarea protocolului, a fost de acord cu cedarea Ministerului Energiei, urmând ca și PSD să cedeze un minister. „PNL a avut ca primă opțiune rămânerea în protocol (pentru ca UDMR să rămână la guvernare - n.r.). În momentul în care nu s-a putut să se rămână în protocol, s-a ales opțiunea ca fiecare dintre celelalte două partide, PNL și PSD, să ofere un minister UDMR-ului. Când a fost vorba ce poate să ofere PNL - și a fost și solicitarea UDMR pentru Ministerul Dezvoltării -, a fost Ministerul Energiei, minister pe care l-am dat. Și aici a ieșit din joc tot ceea ce însemna puterea noastră de a oferi și deschiderea la dialog”, a spus Ciucă.
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat marți că, în urma negocierilor pentru viitorul guvern, formațiunea sa a fost de acord să renunțe la Ministerul Dezvoltării, cerând în schimb două ministere, al Energiei și al Mediului. Conform listei de miniștri prezentată de liderii PSD și PNL, ambele ministere aparțin liberalilor. „Astăzi am făcut oferta să preluăm Ministerul Mediului și să preluăm Ministerul Energiei. Nu s-a putut nici această variantă. PNL are atât Ministerul Dezvoltării, cât și Mediul. Nu poate renunța la niciunul dintre ministere. Marcel Ciolacu a oferit PNL trei ministere pentru a păstra UDMR la guvernare”, declara Kelemen Hunor marți, când a anunțat că UDMR nu va face parte din viitorul guvern.
Editor : C.L.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News