Live

Surse: Ședința Coaliției de la Palatul Victoria s-a terminat fără o decizie privind prezidențialele. PNL s-a retras de la negocieri

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Echipa de negociere a PNL s-a retras miercuri seară de la întâlnirea cu PSD de la Palatul Victoria, unde Coaliția trebuia să decidă în privința datei alegerilor prezidențiale de anul acesta și în privința modului în care va participa la acest scrutin – separat sau în alianță.

Elena Crângașu, jurnalist Digi24: Au plecat liberalii de la Palatul Victoria la mai puțin de 3 ore de la începutul ședinței Coaliției în care trebuiau să tranșeze subiectul prezidențialelor, calendarul și dacă vor merge cu candidați separați sau cu un candidat comun pentru Cotroceni. 

Discuțiile s-au încheiat fără o decizie, din informațiile noastre. Urmează să mai aibă loc alte întâlniri pentru a ajunge la un consens, pentru că, din informațiile pe care noi le avem, nu a renunțat nimeni în această seară la poziția pe care a avut-o anterior. Liberalii vor prezidențialele la final de an, în noiembrie, iar Marcel Ciolacu le dorește în septembrie. 

Liderii Coaliției au declarat că în această săptămână trebuie să vină cu o decizie finală. Nu mai au foarte mult timp la dispoziție. Vedem mâine dacă ne vor oferi declarații și unde s-a produs acest blocaj. 

Nu știm dacă mâine vor continua negocierile, însă decizia trebuie luată rapid, întrucât până pe 2 iulie e nevoie să adopte Hotărârea de Guvern care stabilește data alegerilor, ca apoi să îndeplinească toate procedurile.

Totodată, ședința de Guvern care urma să aibă loc joi dimineață a fost amânată, deoarece pe agendă ar fi trebuit inclusă și Hotărârea privind organizarea alegerilor prezidențiale din 2024.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Consultări pentru calendarul prezidențialelor. Marcel Ciolacu s-a întâlnit la Guvern cu REPER și Forța Dreptei

Sondaj INSCOP pentru parlamentare: PSD, pe primul loc în intențiile de vot, urmat de PNL și AUR. Partidul Dianei Șoșoacă trece pragul

Mihai Tudose: Nu PSD a vrut alegeri în septembrie, ci PNL. Cred că o să fie alegeri la termen și cu asta basta

PNL, nou atac la premier: Șoșoacă devine partener de dialog și fantasme politice a lui Ciolacu. Un stat târât în mocirla extremismului

Partenerii noștri