Live

Soția meditatorului lui Ciolacu la economie, propusă în conducerea BNR. Premierul spunea că acesta îl pregătește gratis

Data publicării:
Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Soția meditatorului lui Ciolacu la economie, în cărți pentru un post în conducerea Băncii Naționale. Aura Socol, soția lui Cristian Socol, este unul dintre numele analizate de PSD pentru o funcție neexecutivă la BNR. Marcel Ciolacu mărturisea că este consiliat gratis de soțul acesteia, la economie. Pe de altă parte, fără să fie vreo surpriză, și Mugur Isărescu ar fi susținut pentru un nou mandat.

Ema Stoica, jurnalist Digi24: În ceea ce privește pregătirea Aurei Socol, vorbim de una destul de amplă în domeniul economiei, aceasta este economist la bază, este profesor la ASE, de asemenea este membru al ASF.

Dacă ne uităm pest cariera acesteia vedem că a fost și expert în comisia pentru trecerea la euro. Practic, este din zona economică.

Acum, dacă ne uităm la propunerea venită dinspre PSD, este important de precizat că acești membri se schimbă la o perioadă de timp. Aura Socol apare în cărți în această schimbare a conducerii de la BNR și, din informațiile pe care le avem se analizează faptul că aceasta ar putea să primească o funcție neexecutivă în Banca Națională.

Trebuie să precizăm și faptul că este soția lui Cristian Socol. Acesta a fost adus în spațiul public în ultima perioadă, chiar de către Marcel Ciolacu.

Premierul spunea că este omul care îl pregătește la economie. Îl pregătește gratis, spunea Marcel Ciolacu, întrebat dacă primește bani Cristian Socol.

De asemenea, trebuie să precizăm că printre numele care vor fi discutate în Parlament se află din nou cel al lui Mugur Isărescu, el fiind cel mai longeviv guvernator al unei bănci naționale din lume. El este în funcție din 1990.

În zilele următoare o să vedem și alte nume, pentru că vi propuneri făcute și din partea PNL, dar și de către Opoziție, din partea USR, sau UDMR, iar peste o săptămână și jumătate va avea loc votul în Parlament. Atunci vom vedea cu siguranță, dacă Aura Socol va intra în conducerea BNR.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ultimul blat al lui Iohannis. Cum îl răsplătește Ciolacu

Întâlnire Ciolacu - Nicuşor Dan pe tema blocurilor ilegale din Capitală. „Trebuie să recunoaştem că este un fapt împlinit”

Pe cine ar pune Nicolae Ciucă premier: „Avem cel puțin cinci nume din PNL. Nu l-aș pune pe Marcel Ciolacu”

Ciolacu, despre „scheletele din dulapul” lui Geoană: „Dacă încep toate acele schelete să umble noaptea, va fi jale”

Partenerii noștri