Scandalul decretului | Fost consilier prezidenţial: Iohannis nu a avut o opţiune pe masă
Propunerea ministrului Apărării pentru funcţia de şef al Statului Major al Armatei este una contrară normelor militare, spune expertul în probleme de securitate Iulian Fota.
Poliția maghiară intervine cu explicații după ce Iohannis l-a ignorat pe Viktor Orban
Iohannis, cheltuieli uriașe pe vizitele externe. Cum au evoluat costurile cu deplasările sale de când a ajuns la Cotroceni
Ce cheltuieli a avut Klaus Iohannis în deplasările externe, în doi ani de mandat
Rareș Bogdan îi ia din nou apărarea lui Iohannis
Rareș Bogdan, despre terenul de golf de la vila Neptun: „E o pajiște cu trei găuri. Așa pot să fac și eu”
Ciolacu, despre terenul de golf de la vila lui Iohannis
Ponta: Ciolacu va intra în turul 2 al prezidențialelor/ Ce spune consilierul premierului despre soarta liderului PSD dacă va pierde
Liberalii cred că declarațiile lui Iohannis „îngroapă” șansele lui Ciucă
Ciolacu spune că nu s-a discutat în aprilie despre „legea Iohannis”
Iulian Fota a declarat la emisiunea "24/7", de la Digi 24, că "preşedintele nu a avut o opţiune pe masă".
Iulian Fota, fost consilier prezidenţial: „Preşedintele azi nu a avut o opţiune pe masă. Ministrul Apărării a intrat în CSAT cu propunerea ca generalul Scarlat să fie şef, el nerespectând condiţiile legii. Ştia că nu respectă condiţiile legii, şi-a propus o găselniţă: ca în acea şedinţă să fie două numiri. Mai întâi să fie numit din funcţia de reprezentant la NATO şef al trupelor de uscat.
În acea şedinţă CSAT acelaşi om urma să fie numit pe funcţia de şef de Stat Major. Cum poţi să faci chestia asta în decurs de câteva zeci de secunde? E contrar normelor militare”.
În acelaşi timp, fostul președinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, susţine că şeful statului nu a comis nicio ilegalitate când a prelungit mandatul generalului Nicolae Ciucă.
Augustin Zegrean: „Nu e un conflict între preşedinte şi guvern, e un conflict eventual între guvern şi CSAT. În ce îl priveşte pe preşedinte, eu cred că în mod normal şi firesc, legal, el a prelungit mandatul pentru că nu putea să rămână armata fără un şef de Stat Major. Deci, nu văd unde e ilegalitatea. Preşedintele poate să refuze de câte ori vrea el pe motive de legalitate. Deci e vorba de legalitate, nu de constituţionalitate”.
Citiți și: De ce președintele a refuzat numirea generalului Dumitru Scarlat la șefia Statului Major
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News