Video Primarul din Crevedia se ascunde când e întrebat despre terenul acordat unui apropiat. „Puteam să intru în primărie să nu răspund”
Primarul din Crevedia, Florin Petre, a evitat întrebarea reporterului Digi24, Isabella Neagu, despre acordarea unui teren într-o zonă avantajoasă unui frate al consilierului apropiat de edil, în prima ședință după exploziile din localitate, care au avut loc la o stație ilegală de GPL. „Eu puteam să intru în primărie să nu vă răspund, da?”, a fost una dintre reacțiile primarului exclus din PSD. Acesta apoi s-a refugiat într-un magazin pentru a scăpa de reporter.
Un primar din Mehedinți a pus palmieri pe marginea drumului
Elogii pentru un vicepreședinte al Curții de Conturi și chipul aleșilor locali pe ciocolată
Primarii amenință la Guvern din cauza banilor: Va fi tărăboi
Noi detalii în cazul tragediei de la Crevedia
Primarul Ciprian Ciucu spune că e o singură soluție pentru traficul din București
Imagini cu containerele în care s-au mutat localnicii din Crevedia
Bărbatul care vrea să doneze două case victimelor exploziei de la Crevedia
Fiica soților uciși la Crevedia a intrat în curtea părinților și a filmat cisterna care a explodat
Florin Petre, primar Crevedia: „Vă rog frumos, nu mai insistați, că n-o să vă mai răspund decât la lucruri strict ce privesc acest dezastru”.
Reporter: Oamenii se întreabă cum este posibil ca consilierul dvs personal să primească un teren într-o altă zonă decât primesc ceilalți localnici?
Florin Petre, primar Crevedia: „Am spus că nu răspund la subiect. Dacă insistați...eu am fost destul de...eu puteam să intru în primărie să nu vă răspund, da?”.
Reporter: Cu cât timp înainte a fost depusă cererea pentru terenul respectiv?
Florin Petre, primar Crevedia: „Uitați-vă pe ordinea de zi”.
Reporter: Cu doar câteva zile înainte, înțeleg.
Florin Petre, primar Crevedia: „Mă hărțuiți, sincer. Cred că v-am răspuns destul de OK. Haideți să discutăm despre oameni, haideți să ajutăm oamenii, dacă vreți”.
Reporter: Sunt tot întrebările oamenilor.
Florin Petre, primar Crevedia: „Mă întrebați și nu răspund. Lăsați-mă...Mă întreabă oamenii pe mine, nu pe dvs”.
Reporter: Dar și prin intermediul nostru.
Florin Petre, primar Crevedia: „Nu, eu sunt la primărie tot timpul. Oamenii mă pot întreba orice”.
Reporter: Care a fost principiul după care i-ați oferit un teren (fratelui unui consilier) într-o altă zonă decât primesc ceilalți oameni?
Reporter: De ce-i spuneți să ne încuie ușa? De ce fugiți de noi? (...) Ce părere aveți despre excluderea dvs din PSD?... M-ați lovit cu ușa.
Primăria din Crevedia a aprobat marţi, 30 august, o hotărâre în şedinţa Consiliului Local prin care îi dă un teren fratelui unui apropiat al primarului. Consilierul local a declarat că fratele lui vrea să se însoare şi este o prioritate să să se dea acest teren.
„Fratele meu stă în casă la fratele meu momentan. Cât o să-l mai ţină şi unde doarme? Asta nu se spune? El nu a avut casă niciodată, a fost un ajutor şi nu acum de când am venit eu la primărie ca şi consilier. Are cererea făcută de foarte mult timp. Nu s-a pus ieri pe ordinea de zi ieri. Asta e treabă de luni de zile. Nici nu eram eu consilier, n-aveam nicio treabă cu primăria când a fost să îi dea lui loc de casă”, a spus consilierul primarului la Antena 3 CNN, după ce fratele său a primit un teren prin decizia consilierilor locali.
„Copilul ăsta doarme pe o canapea, într-un living la fratele nostru. Ar vrea şi el să se căsătorească. Nu este prioritate?”, a mai spus acesta.
Decizia consilierilor locali din Crevedia a fost luată la câteva zile de la exploziile care au avut loc la o staţie de GPL din Crevedia şi care a dus la moartea a 4 persoane şi rănirea a zeci de pompieri. O parte din cei răniţi au fost transferaţi în străinătate, după activarea Mecanismului de Protecţie Civilă la nivelul UE.
Între timp, astăzi, patronii stației GPL se întâlnesc cu oamenii care au rămas fără case după dezastrul din 26 august. Întâlnirea are loc la abia 9 zile de la tragedie, iar nemulțumirea socială este uriașă. Firma a anunțat deja că plănuiește să acopere costurilor reparațiilor tuturor caselor afectate și să plătească inclusiv pentru reconstruirea celor distruse. În total, 85 de locuințe au fost avariate parțial sau complet de cele două explozii.
Editor : A.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News