Live

Premierul Ciolacu, despre deficitul bugetar al României, asumat la 6.9% din PIB: „Nu este o catastrofă, chiar nu este o catastrofă”

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu, premierul României. Foto: Inquam Photos / George Călin

Negocierile cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru planul pe 7 ani de reducere a deficitului bugetar pornesc de la un deficit asumat de 6,9%, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu. El a fost întrebat dacă este adevărat că negocierile care urmează să fie purtate cu Comisia Europeană asupra planului de reducere a deficitului vor porni de la un deficit de aproape 8%, informează Agerpres.

„De unde aveţi dumneavoastră ... am informaţii, de această dată, diferite de dumneavoastră. Noi plecăm de la o discuţie de 6,9, cum ne-am asumat la rectificare. Cu adevărat cu o proiecţie pe 7 ani a reducerii deficitului. Nu este o catastrofă, chiar nu este o catastrofă. Nu se ajunge la 8%. S-a spus şi anul trecut şi acum 2 ani că o să fie o nenorocire, nu este o nenorocire, mai ales că 84% sunt bani duşi în investiţii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a accentuat că anii următori, 2025 şi 2026, reprezintă o mare provocare în ceea ce priveşte investiţiile pentru România.

„Şi pe exerciţiul financiar actual proiectele să ajungă la maturitate, normal că au cofinanţare şi aici de 15%, dar cofinanţarea la infrastructura mare în PNRR am ajuns la aproape 60%, mai ales pe rutier. Sunt foarte multe granturi pe care nu ne permitem să le pierdem, deci următorii 2 ani vor fi o provocare pentru România, să mergem în acelaşi ritm, cel puţin, ca şi anul acesta. Părerea mea e că vom termina anul la investiţii în jur 110-120 de miliarde, va fi istoric pentru România şi foarte greu de bătut”, a declarat premierul Ciolacu.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prin finanțările de 6 miliarde de dolari, Banca Mondială reconfirmă încrederea în politicile economice ale Guvernului Ciolacu

Zece comisari europeni desemnați, solicitați să dea informații suplimentare Comisiei pentru afaceri juridice a Parlamentului European

Comisia Europeană dă în judecată Ungaria pentru o lege inițiată de Viktor Orban

CE cere României să rezolve problema cu zgomotul. Ce riscă țara noastră dacă nu respectă directiva pentru poluare fonică

Partenerii noștri