Live

Politologul Ioan Stanomir, despre intervenția celor 12 ambasade: Este inacceptabil să vezi cum principiile europene sunt răstălmăcite

Data publicării:

Politologul Ioan Stanomir este de părere că nu ar trebui să comparăm ce se întâmplă în Ungaria și Polonia cu ceea ce se întâmplă în România, privind modificarea Codurilor penale, deoarece aceste state nu sunt conduse de o majoritate parlamentară al cărei lider a fost condamnat în trecut. 

Ioan Stanomir: România este, la ora actuală, o țară condusă de infractori. Nu folosesc un termen care să îmi atragă mânia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, mă refer la un lucru extrem de tehnic, la cariera infracțională a lui Liviu Dragnea.

Este limpede că după ce Florin Iordache a fost înlăturat din postul de ministru al Justiției, domnia sa a fost însărcinat cu misiunea de a mutila legislația penală. Este limpede că Româmnia este condusă de un Partid Social Democrat a cărui politică este de tip ceaușist.

Dacă ați urmărit reacțiile Ministerului de Externe condus de un domn a cărui carieră a început sub regimul Ceaușescu, este vorba de Meleșcanu, retorica statului român este una bazată pe nemestecul în treburi interne. Acest tip de retorică a fost responsabilă și pentru represiunile din decembrie 1989, când Ceaușescu a asasinat propriii cetățeni. La asta duce ideea de suveranitate națională, atunci când este înțeleasă ca suveranitate națională îndreptată împotriva propriului popor.

În ce mod continuă lupta anticorupție, din moment ce alții ne trag semnale de alarmă?

Ioan Stanomir: Există în opinia publică un profund dezgust și o oboseală nesimțite în fața acestei profunde manifestări de dispreț, pe care majoritatea PSD-ALDE-UDMR o manifestă față de noi. Nu mai sunt interesat să fac analiza afirmațiilor lui Florin Iordache, sunt interesat, ca toți cetățenii țării, să fac analiza faptelor domnului Iordache, care vorbesc de la sine. Este vorba despre sprijinirea infractorilor și ignorarea deliberată a intereselor și drepturilor victimelor.

PSD spune că implică directive europene și decizii date de CCR.

Ioan Stanomir: Aici iar este vorba despre duplicitate. Toate regimurile dictatoriale, și aste este pe cale să devină, au această vocație a duplicității. Nu ți se va spune niciodată că ți se pune ștreang de gât, ți se va pune o cravată care se întâmplă să fie folosită și la spânzurat. Iertare pentru comparația macabră.

Este absolut inacceptabil să vezi cum principiile europene sunt răstălmăcite pentru a servi intereselor celor care au comis infracțiuni sau sunt pe cale să comită infracțiuni. Suntem în fața unei distorsiuni ideologice, etice, în această țară răul este bine și binele e rău.

La ora actuală, nu există o altă prioritate în această țară, în afară de interesele lui Dragnea. După 30 de ani de la Revoluție revenim la un regim în care interesul unuia este interesul întregului regim. Statul nostru își trădează cetățenii, îi umilește, îi trage pe sfoară.

A mai fost un avertisment atât de unitar? 12 ambasade trag un semnal de alarmă față de schimbarea codului penal.

Ioan Stanomir:  Mulți social-democrați sugerează că ar fi o chestiune ideologică la mijloc. Dimpotrivă, observați că există oameni de centru-stânga și dreapta care sunt uniți în dispreț față de aroganța UDMR, ALDE, PSD.

Ungaria și Polonia pot avea derapaje ideologice, dar România este un stat condus oficial și oficios de cineva care a fost condamnat o dată și a mai fost a doua oară condamnat în primă instanță. Trebuie să facem distincție între ideologia din Europa și faptul că o țară din UE a ajuns să fie condusă la nivel parlamentar de o majoritate care își pune sprijinul în apărarea infractorilor, ăsta e lucrul cel mai grav.

 

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

De nicăieri! A urcat în ring imediat după ”lupta secolului” și i-a spus în față lui Usyk: ”Pentru jaful de data trecută” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Olaf Scholz, despre reintroducerea MCV: „Mecanismul a luat sfârșit; e un semn că România se află pe calea bună”

Drulă, după anunțul ridicării MCV: Legile promulgate pe repede-înainte de Iohannis sunt sub monitorizare

Ciucă: După ridicarea MCV, următorul obiectiv este aderarea României la Schengen

România scapă de MCV. Raportul CE: În 2021 şi 2022 s-a înregistrat un bilanţ pozitiv în lupta anticorupție

Partenerii noștri