Live

Ovidiu Raețchi a fost numit ambasador în Japonia

Data publicării:
Ovidiu Raețchi este noul ambasador al României la Tokyo. Foto: Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis l-a numit pe Ovidiu Raeţchi ambasador al României în Japonia, cu reşedinţa la Tokyo, anunță Administrația Prezidențială într-un comunicat. Fost deputat PNL, Ovidiu Raețchi este în prezent președintele Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență.

Klaus Iohannis a semnat, de asemenea, un decret privind „acreditarea doamnei Gențiana Șerbu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Kenya și reprezentantul României pe lângă UNON, UNEP și UN-HABITAT, în Republica Burundi, în Republica Uganda și în Republica Rwanda, și în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Unită a Tanzaniei, cu reședința la Nairobi.

Ovidiu Raețchi a fost deputta PNL între 2012 și 2020, iar în prezent este președintele Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență, un centru de excelență în domeniul rezilienței, partener al NATO și UE, care acționează în beneficiul acestor organizații, precum și al statelor membre sau partenere, potrivit site-ului organizației.

„Susținând eforturile NATO de creare a noului concept de reziliență stratificată, E-ARC coordonează, în parteneriat cu MAPN, elaborarea doctrinei NATO cu privire la subiectul «planificarea răspunsului» din cadrul strategiei Alianței privind Reziliența Stratificată”, se mai arată pe site-ul instituției.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Japonia impune noi taxe și restricții pentru escaladarea Muntelui Fuji

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice, după încheierea exercițiilor comune desfășurate de SUA, Coreea de Sud și Japonia

Coreea de Nord acuză Coreea de Sud, SUA şi Japonia că au dezvoltat un „NATO asiatic”

Scandalul suplimentelor alimentare anti-colesterol, din Japonia: 80 de decese suspecte și numeroase spitalizări

Partenerii noștri