Live

Nicuşor Dan vrea referendum în București, odată cu alegerile. Ce întrebări vor fi pe buletinul de vot

Data actualizării: Data publicării:
Nicuşor Dan îşi doreşte convocarea de referendumuri locale odată cu alegerile. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri că îşi doreşte să fie convocate referendumuri locale pe 24 noiembrie sau pe 1 decembrie, când urmează să aibă loc primul tur al alegerilor prezidențiale, respectiv parlamentare. Temele pe care Nicușor Dan vrea să-i consulte pe bucureșteni sunt modul de alocare a fondurilor între municipalitate şi sectoare şi eliberarea autorizaţiilor de construire în Bucureşti. 

„24 noiembrie sau 1 decembrie, ca să nu punem lumea pe drumuri de mai multe ori”, a răspuns Nicuşor Dan, întrebat într-o conferinţă de presă la ce date se gândeşte pentru referendumurile locale.

Primarul Capitalei a precizat că va propune aprobarea organizării referendumurilor în următoarea şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„Depinde de Consiliul General. (...) Trebuie să fie două referendumuri (...) - cum se împart banii între Primăria Capitalei şi sectoare şi cine dă autorizaţiile de construire în Bucureşti. Condiţia legală este ca primarul să îl propună, Consiliul General să îl aprobe. (...) O să supun votului Consiliului General în următoarea şedinţă, care o să fie în 8, 9, 10, fie în 14 octombrie, aceste două referendumuri”, a explicat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Cu cât se vinde o garsonieră de 8 metri pătrați din București, cu baia pe balcon. „De banii ăștia îmi iau mașină și dorm în ea”

Animalele de companie își vor putea însoți stăpânii în instituții publice din Capitală. Proiectul a fost pus în dezbatere publică

VIDEO O mașină a luat foc la Pasajul Unirii din București

A fost redeschisă parcarea supraterană din Pantelimon. Anunțul făcut de primarul Nicușor Dan

Partenerii noștri