Live

Nicuşor Dan exclude o candidatură la prezidențiale: În 2028 vreau să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

Data publicării:
Nicușor Dan . FOTO: Inquam Photos / Saul Pop

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat sâmbătă, la Prima TV, că actualul preşedinte al USR, Elena Lasconi, i-a spus că ar fi potrivit să candideze la prezidenţiale, înainte ca ea însăşi să-şi asume această candidatură din partea partidului său. Edilul exclude însă o candidatură în acest an și spune că în 2028 va candida tot la Primăria Capitalei. 

Nicuşor Dan a fost întrebat, sâmnbătă, la Prima TV, despre posibilitatea unei candidaturi în alegerile prezidenţiale de la finalul acestui an şi a exclus posibilitatea.

„Nicidecum (...) În momentul acesta sunt foarte preocupat de cum o să fie cei 4 ani care urmează ca primar al Bucureştiului şi asta e singura mea preocupare”, a afirmat Nicuşor Dan, potrivit News.ro.

Întrebat dacă ar reflecta la o asemenea candidatură, în cazul în care partidele i-ar cere acest lucru, primarul general al afirmat: „Să reflectezi e una, să acţionezi e alta. Nu suntem în acel context. Eu am primit un mandat de 4 ani de administrare a Bucureştiului şi asta e toată preocuparea mea”.

El a precizat că are discuţii private cu persoane din USR care i-au cerut să candideze: „Privat există multe discuţii. A fost doamna Lasconi care, înainte de a-şi anunţa candidatura la preşedinţie, a zis că aş fi potrivit să fac asta”.

Întrebat dacă există cea mai mică şansă să candideze la prezidenţialele din acest an, primarul general a afirmat: Nu, nu, nu. Am un mandat, m-am pregătit pentru asta. Ce se va întâmpla mai departe e foarte greu de spus. De principiu, în 2028 vreau să candidez pentru un nou mandat la Primăria Capitalei (...) O să mai vedem, dar, în principiu, îmi mai doresc un mandat la Primărie”.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale din acest an va avea loc în 24 noiembrie, iar cel de-al doilea în 8 decembrie. Între ele vor avea loc alegerile parlamentare.

Elena Lasconi a anunţat că va candida din partea USR.

 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cu o lună înaintea prezidenţialelor, Biden este îngrijorat că votul nu va fi „paşnic”

Ana Birchall şi-a depus candidatura independentă la prezidenţiale

Cristian Diaconescu şi-a depus candidatura independentă la prezidenţiale

Geoană are un dubiu cu privire la Hodorkovski: Nu am văzut vreun oligarh rus anti-Putin care să mai fie încă în viață

Partenerii noștri