Live

Întâlnire Tudose - Hrebenciuc, lângă sediul PSD. Romașcanu: „Parcă s-a întâlnit cu Carlos Șacalul, așa ne mirăm”/ Reacția PNL

Data actualizării: Data publicării:
Foto: G4Media

Mihai Tudose, șeful Consiliului Național al PSD, s-a întâlnit cu Viorel Hrebenciuc la finalul lunii august la un restaurant chiar de lângă sediul PSD, scrie G4Media, care și publică imagini cu cei doi. Tudose a confirmat întâlnirea, însă a spus că nu s-a discutat politică. Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat la Digi24 că „parcă s-a întâlnit cu Carlos Șacalul, așa ne mirăm”.

  • Informațiile apar după ce George Becali a afirmat săptămâna aceasta că, în urmă cu o lună și jumătate, a fost sunat de fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc, care i-a cerut ajutorul pentru a-l propulsa pe George Simion în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Reacția lui Ciucă: „Demonstrează ce noi am spus în ultima perioadă” (surse)

ACTUALIZARE 19:45 Pe surse, jurnaliștii Digi24 au aflat că Nicoale Ciucă, la întâlnirea Biroului Permananent Național al PNL de joi, a spus că: „Ultimele imagini cu Tudose și Hrebenciuc pe repere de timp care se aliniază cu ce spunea Becali, demonstrează ce noi am spus în toate intervențiile din ultima perioadă de timp”.

Elena Crângașu, jurnalist Digi24: PNL a avut o ședință în care a discutat despre campanie și au abordat și acest subiect. Președintele PNL le-ar fi transmis membrilor în ședință, potrivit surselor, că abordarea PNL față de PSD și AUR rămâne aceeași.

„Ați văzut că s-a devoalat totul, am spus ce am simțit, am spus că sunt temele unei colaborări subterane între PSD și AUR. Ceea ce noi intuiam a fost confirmat. Dacă vedeți ultimele articole, toată chestiunea a fost coordonată din culise. Ultimele imagini cu Tudose și Hrebenciuc, pe repere de timp care se aliniază cu ce spunea Becali demonstrează ce noi am spus în toate intervențiile din ultima perioadă de timp”, spunea Nicolae Ciucă.

„Eu vă spun atâta. Domnul prim-vicepreședinte al PNL Rareș Bogdan i-a declarat aceluiași domn Becali că, în turul doi, el și Partidul Național Liberal îl vor vota pe Simion. Haideți să comentăm ce spune un oficial al unui partid puternic din România. S-a întâlnit lumea cu Hrebenciuc de parcă s-a întâlnit cu Carlos Șacalul. S-a întâlnit cu un fost coleg, când au ieșit la masă, în august. Acum, Simion este în sondaje independente pe locul doi. De parcă Hrebenciuc i-a plătit pe toți cei care au răspuns la sondaje să iasă Simion pe locul doi”, a spus Lucian Romașcanu, la Digi24.

El a precizat că întâlnirea a fost o coincidență. „Din perspectiva mea, este irelevant. Dacă lumea este interesată, vom da explicații, până o să convingem lumea că domnul Hrebenciuc nu are decizie în Partidul Social Democrat”, a mai spus Romașcanu. 

„Suntem într-o fractură totală de logică. A venit Hrebenciuc să-i spună lui Becali să-l susțină pe Simion. Păi, dar nu-i normal să o facă? De ce-l susține Rareș Bogdan pe Simion? Domnul Hrebenciuc mai fumează trabuce în centru, undeva la o cârciumă. M-am văzut de vreo două-trei ori cu el când am intrat să-mi cumpăr câte ceva de acolo. Asta, dacă apărea o poză, era de explicat? Trebuia să știe partidul că m-am văzut?”, a continuat purtătorul de cuvânt al PSD.

Întâlnirea dintre Mihai Tudose și Viorel Hrebenciuc are loc după ce George Becali, finanțatorul FCSB și candidat AUR la Camera Deputaților, a afirmat săptămâna aceasta că, în urmă cu o lună și jumătate, a fost sunat de fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc, care i-a cerut ajutorul pentru a-l propulsa pe George Simion în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Întrebat despre acest subiect, Marcel Ciolacu a răspuns joi ironic la întrebările pe care i le-a pus presa, cu privire la scenariul în care ar intra el și liderul AUR George Simion în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. „Dacă vreţi să discutăm de toate tâmpenile spuse în campanie, o să ne ia vreo 10 ani să răspundem la ele”, a declarat președintele PSD și a adăugat că e normal ca în campania electorală să se arunce cu „fumigene” și „artificii”.

Anterior, Gigi Becali a spus anterior, într-o intervenție telefonică la Digi24, că a vorbit cu Rareș Bogdan ca PNL și AUR să facă front comun împotriva lui Marcel Ciolacu în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Prim-vicepreședintele PNL a confirmat că a discutat cu Becali, însă are propria versiune a conversației. În schimb, Nicolae Ciucă neagă existența unei astfel de discuții.

Tudose„Noi nu discutăm politică, pentru că ne enervăm”

Într-o intervenție la Digi24, Mihai Tudose a spus că a mai avut astfel de întâlniri și a negat că a fost una în care s-a discutat vreo temă politică.

„Noi nu discutăm politică, pentru că ne enervăm, așa că am luat această decizie acum doi ani. (...) De aici, totul e poezie, dacă mai vreți poze, vă trimit eu”, a declarat Mihai Tudose.

Tudose a mai spus și că nu l-ar dori pe George Simion în turul doi, ci că l-ar prefera pe Nicolae Ciucă, despre care a spus că e mai ușor de învins.

„E cel mai bătubil, toate sondajele și toate simulările spun că e candidatul perfect pentru noi întru doi. Dar de aici până la a băga noi pe cineva în turul doi, credeți-mă, că nu se poate așa ceva”, a spus Mihai Tudose.

 

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

S-a înregistrat în timpul unui exercițiu la sală și nu i-a venit să creadă când s-a uitat la filmare! FOTO ”Am prins exact momentul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Gesturile care îi trădează pe politicieni în situații sensibile. Ce transmit prin limbajul trupului

Reacția lui Marcel Ciolacu la scenariul de a intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale cu George Simion

Ce spune șeful AEP, Toni Greblă, despre posibilitatea „mutatului” voturilor de la Ciolacu la Simion la alegerile prezidențiale

Lasconi, solicitare către premier legată de George Simion, „omul rușilor”: Îl somez pe Ciolacu să înceteze cu aceste jocuri periculoase

Partenerii noștri