Live

Foto Marko Attila, care s-a ascuns în Ungaria pentru a scăpa de închisoare, a fost elogiat la Congresul UDMR: „Bine ai venit acasă!”

Data actualizării: Data publicării:
Fostul deputat Marko Attila a fost prezent la Congresul UDMR. Foto: Kiss Gábor/ UDMR Facebook

Fostul deputat Marko Attila a fost prezent la Congresul UDMR, după achitarea sa de către instanţă în dosarul retrocedării unui teren din Constanţa, Mesajul Uniunii, postat pe pagina oficială a fost: „Bine ai venit acasă, Attila!”. Politicianul fusese condamnat iniţial la cinci ani de închisoare, iar pe numele său fusese emis un mandat european de arestare, după ce acesta a plecat în Ungaria, conform News.ro. 

Kelemen Hunor a fost validat, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al UDMR pentru cel de-al patrulea mandat, în cadrul celui de-al XVI-lea Congres al Uniunii, care a avut loc la Timişoara.

ÎCCJ a decis definitiv joi să anuleze condamnările aplicate de Curtea de Apel Bucureşti împotriva fostei şefe a ANRP Crinuţa Dumitrean, care avea o pedeapsă de 6 ani şi 3 luni închisoare, omului de afaceri Horia Simu (6 ani şi 4 luni închisoare), dar şi împotriva fostului deputat UDMR Marko Attila Gabor (fugit în Ungaria), care avea o pedeapsă în primă instanţă de 5 ani închisoare. Joi, pe Facebook, Marko Attila, pe numele căruia există un mandat european de arestare, a scris despre cei opt ani de procese şi a anunţat că revine acasă. 

De asemenea, au fost anulate condamnările primite de evaluatorul Alin Horaţiu Dima (9 ani şi 8 luni închisoare), fostul deputat Cătălin Florin Teodorescu (3 ani cu suspendare); precum şi cele primite de alţi foşti membri în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor: Remus Virgil Baciu (5 ani şi 7 luni închisoare), Cristian Sebastian Mihai (4 ani şi 4 luni cu executare), Oana Vasilescu (3 ani cu suspendare), Dragoş Bogdan (3 ani cu suspendare), Florentina Savu (consilier - 4 ani cu executare). 

În cazul achitării majorităţii inculpaţilor, instanţa a invocat art.16 alin. (1) lit. b) teza I-a din Codul de procedură penală: fapta nu este prevăzută de legea penală. 

Această vine după ce ÎCCJ a decis în urmă cu o săptămână o altă achitare definitivă privindu-i pe Simu, Nicolescu şi Marko Attila, într-un dosar în care era vorba despre acordarea ilegală de despăgubiri la ANRP, cu prejudiciul calculat de DNA de aproximativ 70 de milioane de euro.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alegeri prezidențiale 2024: Cine este Kelemen Hunor, candidat pentru a patra oară consecutiv la președinția României

Care dintre partide propun cei mai mulți traseiști la alegerile parlamentare din 2024 (Raport Expert Forum)

Reprezentanții LGBTI fac un marș de protest, sâmbătă în Capitală. Ei cer politicienilor legalizarea parteneriatului civil

Liderul UDMR Kelemen Hunor spune că are „o relație colegială” cu premierul ungar Viktor Orban

Partenerii noștri