Live

Marcel Ciolacu vorbește din nou despre reformarea CCR, după publicarea hotărârii privind candidatura Dianei Șoșoacă

Data actualizării: Data publicării:

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat luni seară, după publicarea hotărârii CCR privind respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la președinție, și anunțat că „motivarea Curții Constituționale în cazul doamnei Șoșoacă întărește discuția privind necesitatea unei ample reforme a CCR”.

„Această discuție trebuie să plece de la realitatea că procedura actuală transformă CCR într-o instanță care nu îi oferă celui în cauză dreptul la apărare sau recurs. De aceea, consider că între BEC și CCR ar trebui să existe un filtru de legalitate pe care îl poate asigura doar Înalta Curte de Casație și Justiție. De aici trebuie să pornim discuția, pentru a nu exista nicio urmă de îndoială”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD a continuat criticând partidele, fără a le numi, care i-au luat apărarea Dianei Șoșoacă: „Am însă o mare dilemă. Cât de mult trebuie să ai atrofiat mușchiul bunului-simț să susții sus și tare că trebuie ca anumite partide să fie scoase în afara legii pe motiv de extremism, dar apoi să te faci scut pentru cineva care face apologia legionarismului și a urii împotriva evreilor?! Chiar și într-o campanie electorală, există anumite linii roșii care nu trebuie trecute. Pentru a nu arunca societatea românească în urmă cu 50 de ani”, a mai scris președintele PSD.

Marcel Ciolacu și-a încheiat mesajul spunând că el se va implica în discuția despre reformarea Curții Consrituționale: „Nu voi intra niciodată în acest galop electoral inconștient practicat de unii candidați. Singura discuție rațională și serioasă din societate trebuie să fie legată de reforma CCR. Și asta voi face eu!”

Marcel Ciolacu a mai vorbit despre reformarea CCR duminică, tot într-o postare pe Facebook, când a cerut ca CCR să publice cât mai repede motivartea deciziei privind-o pe Diana Șoșoacă. El a scris că CCR trebuie să prezinte rapid motivarea care a stat la baza acestei hotărâri şi aceasta să conţină argumente legale şi constituţionale puternice. „Altfel, vorbim de o vulnerabilitate a sistemului democratic din România care va impune o discuţie serioasă în societate cu privire la necesitatea unei ample reforme a Curţii Constituţionale”.

Curtea Constituţională a României a publicat, luni seară, hotărârea privind respingerea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la funcţia de preşedinte al României. Potrivit documentului, înregistrarea acestei candidaturi încalcă unele condiţii de eligibilitate, cu referire la ”valorile democraţiei, la statul de drept, la respectarea Constituţiei corelate cu garanţia politicomilitară a acestora, respectiv apartenenţa României la UE şi NATO”.

Citește și: Nicolae Ciucă anunță ruperea coaliției cu PSD și că PNL rămâne în guvern ca să prevină „escaladarea abuzurilor”

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ponta: Lacrimile de crocodil ale doamnei Lasconi și ale PNL-iștilor pentru Șoșoacă sunt exact ca lacrimile lui Băsescu după Stolojan

Bruxelles-ul ne cere piața liberă pe energie. Guvernul Ciolacu anunță însă categoric că vrea protecția consumatorilor finali

Ce emisiuni le-ar da Marcel Ciolacu contracandidaților săi, dacă ar fi producător în televiziune

CCR a respins contestația Dianei Șoșoacă privind candidatura ei la prezidențiale

Partenerii noștri