Live

Marcel Ciolacu: Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate de la 1 octombrie

Data publicării:
Foto: Marcel Ciolacu, premierul României / Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că, de la 1 octombrie, pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate.

„După cum ştiţi, am luat decizia ca toate pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate. Vorbim de o măsură care se va aplica din 1 octombrie pentru aproximativ 3 milioane de pensionari”, a anunţat din nou Ciolacu.

El a precizat că miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ.

„Miniştrii Muncii şi Finanţelor lucrează deja la actul normativ.astfel încât să îl adoptăm la timp în Guvern şi pensionarii să primească pensiile cu noul plafon începând din octombrie”, a explicat şeful Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, la Craiova, despre creşterea până la 3.000 de lei a pragului pentru impozitarea pensiilor, că a vorbit şi cu ministrul Muncii şi a avut întâlnire şi cu ministrul Finanţelor, el precizând că nu este un efort bugetar foarte mare, în jur de 800 de milioane de lei. Ciolacu a mai spus că măsura va fi aprobată prin Ordonanţă de urgenţă.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a cerut apoi PSD să susţină în Parlament, săptămâna viitoare, proiectul de lege liberal care prevede majorarea plafonului până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2000 de lei la 3000 de lei.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu s-a întâlnit cu primarii din Capitală: Vreau să stabilim un dialog permanent, e nevoie de un plan de rezolvare a problemelor

Minerii sunt revoltați după recalcularea pensiilor și amenință cu proteste

Românii cu pensii sub 3.000 de lei ar putea cere gratuit adeverințele de venit pentru recalculare

Liberalul Siegfried Mureșan, despre portofoliul României în CE: gol de conţinut, opusul a ceea ce a promis Ciolacu, este un eșec

Partenerii noștri