Live

Kelemen Hunor și-a depus candidatura la prezidențiale. Cine crede că este principalul său contracandidat: „Prejudecățile”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Kelemen Hunor, presedintele UDMR, / Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, și-a depus miercuri candidatura la alegerile prezidențiale. Acesta a declarat că își menține afirmația că România este un stat eșuat și a vorbit despre principalul său contracandidat: „prejudecățile”.

Kelemen Hunor, candidat la președinție: Nu prea înțeleg acest mesaj al lui Marcel Ciolacu de a împărți puterea dacă el câștigă și PSD-ul câștigă alegerile, trebuie să aibă prima șansă să formeze majoritate. Nu așa cum s-a întâmplat în 2004, nu așa cum s-a întâmplat mai târziu de câteva ori, pentru că asta înseamnă că îți bați joc de voturile oamenilor.

Care este cel mai puternic candidat pe care l-ați putea avea în turul doi?
Prejudecățile.

În cazul meu, sigur, prejudecățile trebuie învinse”, a spus președintele UDMR, legat de cel mai puternic candidat pe care l-ar putea avea în turul 2.

Întrebat dacă România este un „stat eșuat”, sintagmă folosită și de Klaus Iohannis și de Kelemen Hunor, președintele UDMR a răspuns că este „categoric”.

Da, categoric. Nu are capacitatea de a apăra pe cetățeni, pe oameni, există enorm de multe abuzuri din partea instituțiilor și birocrației. Este un stat hiper birocratizat. Oamenii sunt furioși când merg la fisc, când merg la spital, când merg la diverse servicii care spun că oferă servicii de calitate”, a mai pus Kelemen Hunor.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu: „Chiar vreau să învăț să fac covrigi”. Cum a răspuns invitației la dezbaterea prezidențială organizată de Digi24 și UBB

Prima dezbatere prezidențială după zece ani, organizată de Digi24 și Universitatea Babeș Bolyai. „Trebuie să votăm informați”

Marcel Ciolacu spune că nu-l va propune premier pe Kelemen Hunor, dacă va câștiga Președinția: Sunt convins că m-ar refuza

Marcel Ciolacu l-ar nominaliza premier pe Nicolae Ciucă, dacă ar ajunge președinte după alegeri: „Categoric”

Partenerii noștri