Live

Kelemen Hunor, despre comasarea alegerilor: „Nu există nimic nedemocratic, dar a fost anunțată foarte târziu”

Data publicării:
Comasarea era bine să fie anunţată din timp, nu în ultimul moment, a mai spus Kelemen Hunor. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că nu există nimic nedemocratic în această comasare a alegerilor decisă de coaliţia de guvernare, a alegerilor europarlamentare şi locale, în data de 9 iunie. El a precizat că era bine să fie anunţată din timp, nu în ultimul moment, transmite News.ro.

„Nu există nimic nedemocratic în această comasare. Era bine să fie anunţată din timp, nu în ultimul moment, astăzi nu ştim cum va arăta Ordonanţa de urgenţă care va fi adoptată mâine sau poimâine”, a spus preşedintele UDMR la Prima News.

El a precizat că sunt astfel de decizii în Europa, sunt astfel de situaţii, dar acolo anunţul a fost făcut cel puţin anul trecut, iar în unele cazuri de un an şi jumătate se ştie că vor fi organizate împreună aceste alegeri.

„Din acest punct de vedere, nu văd o problemă de deficit de democraţie”, a precizat liderul UDMR. Întrebat despre moralitatea deciziei, Kelemen Hunor a spus că în politică moralitatea se măsoară un pic altfel decât în viaţa privată.

„Ce aţi aştepta de la cei care au puterea? Încercăm să facem în aşa fel încât să nu câştigăm nimic? În politică este o logică de a câştiga alegerile, de a folosi toate instrumentele democratice pentru a câştiga. Nu e nimic problematic, singura problemă e a timpului, pentru că a fost anunţată foarte, foarte târziu”, a completat preşedintele UDMR.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Nu cred că mi-am făcut cum trebuie meseria de tată!" Cine este și cu ce se ocupă fiica lui Valeriu Argăseală

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania se îndreaptă spre alegeri anticipate. Toți miniștrii liberali vor părăsi guvernul de coaliție

Cum a rezistat coaliția PSD-PNL trei ani. „Au știut în ce situație sunt. Nu e aceeași ca în 2014, cu USL”. Rolul jucat de Iohannis

Averile candidaților pentru alegerile prezidențiale. Cine sunt cei mai bogați competitori care vânează un loc la Palatul Cotroceni

Guvernarea după alegeri. Care sunt cele mai probabile variante de guvernare și ce șanse mai are coaliția PSD-PNL

Partenerii noștri