Live

Kelemen Hunor: „Dacă asta e stabilitate politică, atunci haideţi să definim haosul”. Ce spune liderul UDMR despre legea pentru Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
Kelemen Hunor. Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, critică cele două formaţiuni aflate la guvernare, arătând că în România nu este stabilitate politică de mai bine de un an. „Uitaţi-vă la buget, la tot ce s-a întâmplat de mai bine de un an de zile şi, dacă asta este stabilitate politică, atunci haideţi să definim haosul”,  a declarat marți liderul UDMR, la Antena 3

„Este clar că în acest moment în coaliţie lucrurile stau destul de haotic, nu poţi să spui că există stabilitate politică în România, nu există, de fapt, de mai bine de un an de zile. Uitaţi-vă la buget, la tot ce s-a întâmplat de mai bine de un an de zile şi, dacă asta este stabilitate politică, atunci haideţi să definim haosul! Cum e haosul, dacă asta e stabilitate politică?”, a afirmat Kelemen Hunor, potrivit News.ro. 

El consideră că liderii PNL îi sunt datori lui Klaus Iohannis pentru că acesta a ţinut la guvernare partidul fără ca formaţiunea să fi câştigat alegerile.

„Din acest punct de vedere, e un rezultat politic şi acest rezultat, în acest moment, trebuie mulţumit preşedintelui Iohannis, nu altcuiva”, a adăugat Kelemen.

Întrebat cum vor vota parlamentarii UDMR propunerea legislativă care i-ar permite lui Iohannis să candideze pe listele PNL, Kelemen a spus că cele două mari formaţiuni au majoritatea şi „nici nu trebuie să caute ajutor în altă parte”.

„Nu este cazul să spunem noi ce vom face, pentru că ei majoritate, PNL-PSD în acest moment au majoritate, nici nu înţeleg de ce ar cere ajutor din altă parte”, a arătat preşedintele UDMR.

Liderul UDMR a ţinut să sublinieze că „nu dai o lege pentru o singură persoană”, el arătând că propunerea legislativă ar fi putut să prevadă că orice persoană poate candida ca independent pe listele unui partid, nu în mod expres preşedintele în funcţie, iar în acest caz legea nu s-ar fi adresat unei singure persoane, ci tuturor cetăţenilor.

„Din punct de vedere juridic, constituţional, ar fi existat o soluţie, dar nu ştiu de ce au găsit această soluţie care nu este nici constituţională, nici corectă din punct de vedere politic. Nu avem cum să susţinem în această variantă”, a adăugat preşedintele formaţiunii maghiare.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coaliția PSD-PNL se va rupe din cauza lui Iohannis. Ciucă și Ciolacu nu își mai vorbesc - surse

Nicolae Ciucă, întrebat dacă mai are încredere în Marcel Ciolacu: „Discutabil”

Klaus Iohannis și-a propus apropiații pentru locuri în viitorul Parlament. Ce nume vrea să pună președintele în fruntea listelor PNL

PNL amână „Legea Iohannis”, după refuzul PSD de a o susține. De ce verdictul BEC nu a mai venit luni după-amiază

Partenerii noștri