Live

Kelemen Hunor crede că Marcel Ciolacu intră în turul 2. „Elena Lasconi ar putea să fie o surpriză”

Data publicării:
Kelemen Hunor îl vede pe Marcel Ciolacu în turul 2. Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pentru Agerpres, că nu este surprins de anunţul preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, de a candida la Preşedinţia României şi că îl vede categoric pe liderul social-democrat în turul doi, acolo unde Elena Lasconi, ar putea fi o „surpriză”.

"Eu sunt convins că această intenţie (a lui Marcel Ciolacu, n.r.) va fi confirmată la Congresul PSD. Nu e o surpriză, cel puţin pentru mine, fiindcă era logic ca preşedintele PSD să fie şi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. (...) Merg doar pe matematică după ce văd în acest moment şi nu intru în alte speculaţii: Ciolacu intră în turul doi categoric şi doamna Lasconi este persoana care va putea să fie o surpriză în 2024 într-un tur doi. Cel puţin aşa văd eu. Ea are un potenţial şi are şi resursele umane necesare, resursele interioare, pentru a veni pe locul doi. Cam asta văd eu în acest moment şi după aceea, sigur, vom mai vedea", a declarat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a arătat că acum toată lumea aşteaptă eventualul anunţ de candidatură din partea lui Mircea Geoană, pe care îl vede ca pe "un fel de Godot".

"Toată lumea aşteaptă anunţul domnului Geoană, e un fel de Godot domnul Geoană, toată lumea aşteaptă să vină şi să facă un anunţ. Încă n-a venit, să vedem dacă va veni. (…) Deci din acest punct de vedere sigur că are şi o experienţă deja, că a fost candidat, că a fost lider politic, preşedinte de partid, preşedinte al Senatului, dar are şi un handicap politic: nu are partid.", a precizat liderul UDMR.

În privinţa viitorului candidat al UDMR la Preşedinţia României, Kelemen Hunor a precizat că acesta va fi nominalizat în data de 6 septembrie.

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu s-a întâlnit cu primarii din Capitală: Vreau să stabilim un dialog permanent, e nevoie de un plan de rezolvare a problemelor

Liberalul Siegfried Mureșan, despre portofoliul României în CE: gol de conţinut, opusul a ceea ce a promis Ciolacu, este un eșec

Replica lui Ciolacu după ce Ciucă a spus că PSD e urmașul PCR

Ce a spus Nicușor Dan când a fost întrebat dacă va semna pentru candidatura lui Mircea Geoană, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi

Partenerii noștri