Exclusiv Kelemen: Comasarea alegerilor nu se poate face, trebuie să inventezi o criză mare. Democrația costă
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Digi24, că ideea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, propusă de PNL, nu poate fi pusă în practică, decât dacă cele dintâi sunt amânate pe motiv de „criză mare, stare de urgență”. Acesta mai apreciază că argumentul liderilor din Coaliție privind războiul la graniță „este o prostie”, spunând că „democrația costă”.
Victor Ponta, „foarte hotărât” să candideze: Nu poate să fie doar Călin Georgescu promotorul schimbării, trebuie să fim mai mulți
Mircea Abrudean spune că va continua restructurările de la Senat
Bolojan: Sunt pregătit să exercit poziția onorantă de la Cotroceni, încercând să-i respect pe români prin atitudinea mea
Ilie Bolojan pleacă din PNL. Primul anunț după demisia lui Iohannis
Ilie Bolojan: Toţi cei care doresc să candideze la alegeri, dacă respectă prevederile legale, ar trebui să candideze
Ponta, întrebat dacă va candida la prezidențiale: „Am o strategie. Cu siguranță nu voi fi pasiv, voi avea un rol important”
Marcel Ciolacu: „Bine ai venit Crin, sper că ţi-a fost dor de PSD!”
Vlad Oprea a fost reținut de procurorii DNA
Promisiuni politice amânate de la un mandat la altul
„Ei au început discuțiile cu comasările mai demult, de când eram și noi în Coaliție, despre comasarea alegerilor locale, la propunerea liberalilor, cu cele parlamentare. Nu se poate. Doar dacă tu amâni alegerile locale. Pentru chestia asta trebuie să inventezi o criză mare, o stare de urgență. Eu nu cred că cineva, pentru a amâna alegerile locale, va inventa o criză. Nu cred așa ceva, fiindcă se întoarce împotriva lui.
Argumentul cu războiul la graniță este o prostie. Este populism, demagogie. Democrația costă. Dacă mergi pe această logică, la un moment dat ajungi să spui că numai trebuie să facem alegeri pentru că costă. Da, sigur! Va costa! Democrația costă peste tot. Ori faci alegeri așa cum trebuie, ori mergi pe o direcție greșită, populistă, absolut demagogică.
Un stat, dacă nu-și permite să facă alegeri așa cum trebuie, despre ce vorbim atunci? Vorbim despre un stat membru în UE. «Hai să comasăm!» De ce? Sunt mesaje și probleme diferite. La alegerile locale trebuie să vorbești despre comunitățile locale. La alegerile locale vorbești despre o viziune despre România. Nu vorbești despre lucruri regionale sau locale. Dacă le amestecăm, facem un rău percepției democratice”, a afirmat Kelemen Hunor.
Editor : Alexandru Costea
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News