Live

Iohannis, întrevedere sâmbătă la Chișinău cu Maia Sandu. Cei doi vor semna o declarație privind cooperarea cu Republica Moldova

Data publicării:
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va face, sâmbătă, o vizită oficial la Chișinău, unde va fi primit de Maia Sandu, transmite Administrația Prezidențială. Cei doi șefi de stat vor susține și declarații de presă comune. La începutul acestei săptămâni, Maia Sandu a anunțat pe Facebook că a fost testată pozitiv la COVID-19.

 Vizita lui Klaus Iohannis are loc inclusiv în contextul în care, la această dată, România și Republica Moldova sărbătoresc Ziua Limbii Române, mai arată comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Președintele Klaus Iohannis va transmite la Chișinău un mesaj ferm de sprijin și de încurajare pentru autoritățile și cetățenii Republicii Moldova, în efortul de reformă, de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept și de securizare a parcursului european.

De asemenea, Iohannis „va face un apel către toți partenerii internaționali pentru continuarea oferirii de asistență comprehensivă, predictibilă și susținută Republicii Moldova, pe toate planurile, mai ales în contextul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei și al tuturor riscurilor care decurg din această situație de securitate complexă.”

Cei doi președinți vor semna, cu prilejul vizitei, „Declarația comună cu privire la cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova”, care definește și întărește cooperarea bilaterală în acest domeniu vital pentru consolidarea și protejarea democrației și a stabilității Republicii Moldova.

Președintele Iohannis va depune și un buchet de flori la bustul lui Mihai Eminescu din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO. Cutremurul din Vrancea s-a simțit puternic și la Chișinău. Cum a reacționat Maia Sandu, aflată într-un studio TV

Liberalii discută dacă Iohannis să fie pe lista partidului la parlamentare. De ce sunt părerile împărțite în PNL - surse

Noi imagini șocante din Chișinău, după ce râul Bîc a ieșit din matcă. Va mai ploua încă 72 de ore

Inundații violente în Chișinău. Apele au năvălit pe străzi și au luat oamenii pe sus. Imagini șocante din capitala R. Moldova

Partenerii noștri