Live

Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale 2024 se încheie azi. 11 candidaţi s-au înscris până acum

Data actualizării: Data publicării:
Termenul pentru înregistrarea candidaturilor la alegerile prezidenţiale 2024 expiră sâmbătă. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Termenul pentru înregistrarea candidaturilor la alegerile prezidenţiale expiră sâmbătă, la ora 24.00, Biroul Electoral Central urmând să se pronunţe cu privire la admiterea sau respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora. Până în prezent, 11 candidaţi s-au înscris în cursa pentru Cotroceni. Astăzi și-a depus candidatura preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi este așteptat să facă acest lucru și preşedintele Forţei Dreptei, Ludovic Orban. Tot azi, Curtea Constituţională se reuneşte la ora 17.00, pentru a se pronunţa cu privire la contestaţiile vizându-i pe Mircea Geoană, Nicolae Ciucă şi Diana Şoşoacă, relatează News.ro.

ACTUALIZARE 10.05. Președintele PSD Marcel Ciolacu și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale. Este al 11-lea candidat care face acest lucru.


Știrea inițială: Biroul Electoral Central a validat, în şedinţa de luni candidatura lui George Simion la Preşedinţie, iar joi au fost validate alte şase candidaturi pentru alegerile prezidenţiale din acest an: Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Călin Georgescu, Kelemen Hunor, Mircea Geoană, Diana Şoşoacă. De asemenea, BEC a respins candidatura lui Miron Cozma.

Vineri şi-au mai depus candidatura Cristian Diaconescu, Cristian Terheş şi Ana Birchall.

Sâmbătă, sunt aşteptaţi la sediul BEC Marcel Ciolacu, la ora 10.00 şi Ludovic Orban, la ora 17.00.

„Conform art. 29 alin. (2) şi art. 30 alin. (6) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Biroul Electoral Central urmează să se pronunţe cu privire la înregistrarea sau respingerea înregistrării candidaturii şi a semnului electoral, în termen de cel mult 48 de ore de la depunerea acestora”, a precizat BEC.

Data limită pentru depunerea evenutalelor contestaţii este 8 octombrie.

Termenul-limită pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este data de 10 octombrie 2024.

Alegerile prezidenţiale vor avea loc în 24 noiembrie - turul l şi în 8 decembrie - turul ll.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

I s-a rostit numele și a fost cerut titular la naționala României, după ce a devenit numărul 1 la echipa de club

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Candidatura independentă a lui Miron Cozma la alegerile prezidențiale a fost respinsă

Șoșoacă și-a depus candidatura și semnăturile la BEC, cu declarații șocante. „Îi rog pe copii, pe tineri, să se joace de-a Șoșoaca”

Nicuşor Dan vrea referendum în București, odată cu alegerile. Ce întrebări vor fi pe buletinul de vot

Ciolacu: „Chiar vreau să învăț să fac covrigi”. Cum a răspuns invitației la dezbaterea prezidențială organizată de Digi24 și UBB

Partenerii noștri